Home » D:News » De ce se tem cel mai mult românii

De ce se tem cel mai mult românii

De ce se tem cel mai mult românii
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 09.07.2021

Principalul lucru de care se tem românii este o nouă criză economică, arată rezultatele barometrului UNSAR-IRES. Din cauza pandemiei, cei mai mulți români susțin că o nouă criză le-ar afecta veniturile.

Potrivit realizatorilor studiului, pandemia COVID-19 continuă să modifice percepțiile românilor cu privire la riscurile cu care se confruntă. Astfel, cei mai mulți se tem de o eventuală criză economică sau financiară care le-ar afecta veniturile.

Pe lângă acestea, printre riscurile menționate cel mai frecvent continuă să se numere incendiul, accidentele auto, îmbolnăvirile sau dezastrele naturale, potrivit celei mai noi ediții a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România (2021).

Topul riscurilor de care se tem românii

Cercetarea sociologică arată că o criză economică sau financiară care ar afecta veniturile – risc nou introdus în sondaj – este cel mai adesea menționată de români, respectiv de către 67% dintre respondenți.

Topul riscurilor de care se tem românii este completat de incendiu (62%, în creștere de la 60% în 2020), accidente auto (62%, față de 58% anul trecut), îmbolnăviri (56%, în scădere de la 58%), dezastre naturale, precum cutremurul, inundațiile sau alunecările de teren (54%, la fel ca în 2020), furt (51%, față de 56%), fenomene meteo severe (48%, în creștere de la 47%) și alte accidente, precum cele casnice (48%, față de 45% în 2020).

Barometrul IRES-UNSAR privind Percepția riscului și cultura asigurărilor în România a fost realizat pe un eșantion format din 1.336 respondenți cu vârsta între 18-50 de ani, în mai 2021.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase