Home » D:News » Coreea de Nord a respins dozele de vaccin oferite gratuit de Organizația Mondială a Sănătății

Coreea de Nord a respins dozele de vaccin oferite gratuit de Organizația Mondială a Sănătății

Coreea de Nord a respins dozele de vaccin oferite gratuit de Organizația Mondială a Sănătății
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 13.07.2021

Coreea de Nord a respins livrările planificate prin intermediul sistemului global de distribuţie Covax din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, au declarat surse din Coreea de Sud.

Programul Covax al OMS a spus că va furniza aproape 2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca în Coreea de Nord. Primul lot fusese aşteptat la sfârşitul lunii mai, dar a fost întârziat pe fondul unor consultări prelungite.

Potrivit raportului Institutului pentru Strategia Naţională de Securitate (INSS) – care este afiliat cu agenţia de spionaj din Coreea de Sud – Phenian analizează acum alte opţiuni de vaccinare. Raportul INSS a menţionat, de asemenea, că Coreea de Nord nu este interesată de vaccinurile chinezeşti din cauza îngrijorării că ar putea să nu fie eficiente, dar a arătat interes pentru vaccinurile din Rusia, în speranţa că vor fi donate gratuit.

Autorităţile nord-coreene, îngrijorate de vaccinul AstraZeneca

„Sunt interesaţi de vaccinul rusesc, dar nu s-au demarat demersuri pentru obţinerea acestuia”, a declarat pentru Reuters Lee Sang-keun, director de cercetări strategice la INSS, citând surse nenumite, potrivit Mediafax.

Lee a adăugat că autorităţile nord-coreene au devenit îngrijorate de vaccinul AstraZeneca după apariţia de cazuri rare, dar grave de coagulare a sângelui în rândul unor persoane care l-au primit.

Coreea de Nord nu a raportat oficial cazuri de Covid-19. Totuși acest lucru este puţin probabil, conform experţilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase