Home » D:News » Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate. Ce condiții impune statul european

Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate. Ce condiții impune statul european

Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate. Ce condiții impune statul european
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.07.2021

Guvernul Maltei a revenit, pe fondul criticilor, asupra deciziei controversate de a interzice accesul străinilor care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului, dar va impune carantină, pe fondul criticilor Uniunii Europene.

„Persoanele care vin în Malta fără a avea certificat de vaccinare vor fi obligate să stea o perioadă în carantină”, a anunţat Guvernul Maltei. Nu este clar cât va fi durata carantinei.

Guvernul Maltei anunţase că străinii care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului nu vor mai putea avea acces pe teritoriul maltez începând de miercuri.

Decizia controversată a fost criticată de Comisia Europeană. „Deciziile trebuie să fie proporţionate şi nediscriminatorii. Avem preocupări că aceste măsuri riscă să fie discriminatorii în raport cu persoanele care nu sunt vaccinate în totalitate”, avertizase Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Guvernul Maltei, obligat să se conformeze utilizării certificatului COVID-19

Malta, stat membru al Uniunii Europene, riscă să fie vizată de o procedură de sancţionare şi din cauza actualei decizii, privind impunerea carantinei persoanelor nevaccinate. Libertatea de circulaţie este un drept fundamental al cetăţenilor UE. În contextul pandemiei, UE a adoptat, temporar, Certificatul Covid-19, care poate demonstra vaccinarea, vindecarea de coronavirus sau rezultatul negativ al unui test. Comisia Europeană a stabilit în mod clar că acest certificat „nu este o precondiţie pentru libertatea de circulaţie, un drept fundamental în UE”.

Astfel, Guvernul Maltei va fi obligat să se conformeze utilizării Certificatului Covid-19 în cazul cetăţenilor UE, iar pentru persoanele care nu îl deţin, poate impune condiţii speciale, spre exemplu carantină, dar nu poate opri niciun cetăţean european să intre în Malta.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase