Home » D:News » Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar. Ce spune Vladimir Putin

Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar. Ce spune Vladimir Putin

Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar. Ce spune Vladimir Putin
Sursa foto: Ministerul Apărării din Rusia
Publicat: 28.07.2021

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar, a declarat președintele Vladimir Putin, la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică a iritat Moscova trecând pe lângă peninsula Crimeea.

„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă este necesar, să lansăm o lovitură imprevizibilă împotriva acestuia”, a spus Putin vorbind la o paradă de ziua marinei, la Sankt Petersburg.

Declarația lui Vladimir Putin vine după un incident petrecut în Marea Neagră, în iunie, când Rusia a anunțat că a tras focuri de avertizare pentru a alunga din apele Crimeei o navă de război britanică.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident, apreciind că focurile de armă ar fi fost un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil și că nu au fost aruncate bombe.

Rusia a anexat Crimeea de Ucraina în 2014, dar Marea Britanie și majoritatea lumii recunosc peninsula ca parte a Ucrainei, nu a Rusiei, potrivit Mediafax.

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava de război britanică HMS Defender, fără să înceapă al treilea război mondial, și a declarat că Statele Unite au jucat un rol în „provocare”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase