Home » D:News » Temperaturi mai mari decât normalul perioadei în prima săptămână din luna august

Temperaturi mai mari decât normalul perioadei în prima săptămână din luna august

Temperaturi mai mari decât normalul perioadei în prima săptămână din luna august
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.07.2021

Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în prima săptămână din august, iar apoi se vor situa în jurul valorilor normale, potrivit prognozei pe patru săptămâni, emisă marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase