Home » D:News » Câți bani a strâns Neuralink, compania lui Elon Musk, de la investitori

Câți bani a strâns Neuralink, compania lui Elon Musk, de la investitori

Publicat: 03.08.2021

Compania lui Elon Musk Neuralink, care încearcă să dezvolte o interfață computer-creier, a strâns 205 milioane de dolari de la investitori, printre care Google Ventures, un fond al lui Peter Thiel și CEO-ul OpenAI, Sam Altman.

Runda de finanțare vine la doi ani după ce Neuralink a strâns 51 de milioane de dolari. Investiția totală în companie se ridică acum la 363 milioane de dolari.

Fondată în 2016, Neuralink încearcă să dezvolte implanturi cerebrale cu lățime de bandă mare, care să poată comunica cu telefoane și computere.

Până în prezent, tehnologia a fost testată pe porci și pe o maimuță care a reușit să joace jocul video Pong cu mintea.

Compania a declarat că primul său produs, cunoscut sub numele de N1 Link, va fi „complet invizibil” odată implantat și va transmite date printr-o conexiune wireless. Musk, care este CEO al Neuralink, a descris anterior Neuralink ca un Fitbit în craniu cu fire minuscule care intră în creier, potrivit CNBC.

În ce scop vor fi folosite fondurile

„Fondurile vor fi utilizate pentru a scoate pe piață primul produs Neuralink și a accelera cercetarea și dezvoltarea produselor viitoare”, a spus Neuralink.

Pe termen lung, Musk susține că Neuralink ar putea permite oamenilor să-și trimită concepte unii altora folosind telepatia și să existe într-o „stare salvată” și după ce vor muri, care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om.

Mai multe alte companii dezvoltă, de asemenea, interfețe creier-computer, inclusiv Blackrock Neurotech, care a fost susținută de Thiel și de prietenul său Christian Angermayer.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase