Home » D:News » Modelele Tesla dispun acum şi de meniu în limba română

Modelele Tesla dispun acum şi de meniu în limba română

Modelele Tesla dispun acum şi de meniu în limba română
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 03.08.2021

Actualii şi viitorii proprietari de automobile Tesla vor putea selecta din meniu limba română pentru interfaţa automobilului în urma unui update „over the air”. Updateul urmează să ajungă la toate automobilele în următoarele zile, potrivit celor de la Tesla.

Tesla a deschis la mijlocul lunii mai site-ul oficial al companiei în limba română şi showroomul din mallul Promenada, iar începând de luni cei interesaţi pot efectua inclusiv drive-test cu maşinile Tesla. Momentan doar Model 3 va fi disponibil în România oficial. „Showroomul“ este reprezentat de o maşină Model 3 amplasată în mallul Promenada alături de un infodesk.

Tot anul acesta a fost deschis un aşa-zis showroom Tesla în partea de nord a Capitalei, de catre o firmă care nu avea nicio legătură cu Tesla dar care promitea finanţare. Tesla vinde maşini noi numai prin intermediul propriei reţea şi nicăieri în lume nu vinde prin intermediari.

Preţul de pornire pentru Model 3 începe de la 42.990 de euro, acesta fiind şi cel mai accesibil, mai ales că prin Rabla Plus va putea fi cumpărat cu puţin peste 30.000 de euro. Livrările pentru Model 3 vor începe din septembrie 2021, iar în 2022 pentru Model S şi Model X.

Service Tesla în București

Service-ul Tesla din Bucureşti se va deschide în cursul acestui an. Acesta va oferi proprietarilor Tesla acces la service rapid pentru maşina lor. Echipa Tesla de Service Mobil va acoperi nevoile iniţiale de service odată cu începerea livrărilor. Cel mai probabil service-ul va fi amplasat în zona Pipera din Capitală, potrivit Mediafax.

În România s-au înmatriculat anul trecut peste 60 de maşini Tesla, în condiţiile în care acestea nu beneficiau de prima de 10.000 de euro din cadrul Rabla Plus, iar pe plan local sunt înmatriculate în total peste 350 de maşini Tesla.

Există 20.000 de staţii Supercharger la nivel global şi peste 6.000 în toată Europa, distribuite în peste 600 de staţii. Tesla operează deja două staţii Supercharger în România: Timişoara şi Bucureşti, având în plan să deschidă şi în Sibiu şi Piteşti înainte de începerea livrărilor, precum şi în Constanţa, în trimestrul al patrulea.

Tesla deja a deschis în Bulgaria la Plovdiv o staţie Supercharger, dar şi în Serbia, iar în Ungaria deja sunt şapte funcţionale.

Miza unei reţele de superchargere o reprezintă faptul că maşinile Tesla, alături de alte maşini electrice, vor putea traversa România mult mai uşor, staţiile de mare putere ale constructorului american având suficientă putere pentru a alimenta un automobil Tesla în doar jumătate de oră. Spre exemplu Tesla Model 3, cel mai accesibil din gamă, care are un preţ de 57.900 de euro pentru versiunea Long Range, are o baterie de 75 kWh, iar un Supercharger încarcă cu până la 250kW, notează ZF.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase