Home » D:News » Strategie mai agresivă în New York, pentru a combate creșterea cazurilor COVID-19

Strategie mai agresivă în New York, pentru a combate creșterea cazurilor COVID-19

Publicat: 04.08.2021
Strategie mai agresivă în New York, pentru a combate creșterea cazurilor COVID-19
Credit foto: Shutterstock

Orașul New York va impune certificatul de vaccinare pentru o serie de activități în interior. Anunțul primarului de Blasio este așteptat, reprezentând un nou pas într-o strategie mai agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor COVID-19 cauzată de tulpina Delta.

Primarul Bill de Blasio este așteptat să anunțe solicitarea privind dovada vaccinării împotriva COVID-19, pentru a „debloca New York City”, au spus oficialii orașului, citați de politico.com.

Pentru ca o persoană să meargă la restaurant, sală de sport, teatru sau discotecă va trebui să arate dovada unui vaccin anti-COVID-19.

Anunțul lui De Blasio este următorul pas într-o strategie mai agresivă pentru a combate creșterea cazurilor COVID-19 cauzată de varianta Delta a coronavirusului.

Funcționarilor li s-a cerut să se vaccineze

La sfârșitul lunii iulie, primarul din New York le-a cerut tuturor funcţionarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână, începând din septembrie.

Un oficial al City Hall a spus că Bill de Blasio își dorește acum ca pentru toate activitățile de interior aceeași măsură.

De Blasio s-a confruntat cu mai multe critici pentru că nu a reintrodus obligativitatea măștilor pe fondul unei creșteri recente a cazurilor, însă el a insistat că orașul trebuie să se concentreze asupra vaccinării, potrivit Mediafax.

Aproximativ 60% din toți newyorkezii sunt parțial vaccinați, însă ritmul vaccinărilor a încetinit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase