Home » D:News » Numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de 200 de milioane în lume, varianta Delta se răspândește

Numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de 200 de milioane în lume, varianta Delta se răspândește

Numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de 200 de milioane în lume, varianta Delta se răspândește
Sursaa foto: Pixabay
Publicat: 05.08.2021

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit 200 de milioane miercuri, potrivit Reuters, în condițiile în care varianta Delta amenință zonele cu rate scăzute de vaccinare.

Numărul cazurilor crește în cel puțin 83 din 240 de țări.

„Ne dorim cu disperare să se termine cu această pandemie, dar COVID-19 în mod clar nu a terminat cu noi. Iar bătăliatrebuie să dureze mai mult”, a spus Dr. Rochelle Walensky, directorul U.S. Centers for Disease Control and Prevention, săptămâna aceasta.

Cel puțin 2,6% din populația lumii a fost infectată, procentul real fiind probabil mai mare din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o țară, ar fi al optulea cel mai populat din lume, după Nigeria, potrivit unei analize Reuters.

A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puțin peste șase luni, potrivit analizei. Pandemia a dua la decesul a 4,4 milioane de oameni.

Țările care raportează cele mai multe cazuri de COVID-19

Țările care raportează cele mai multe cazuri în media pe șapte zile – Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India și Iran – reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile globale.

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe.

Țările din Asia de Sud-Est raportează, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri. Cu doar 8% din populația lumii, regiunea raportează în fiecare zi aproape 15% din toate cazurile globale.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) caută 11,5 miliarde de dolari pentru a combate varianta Delta, arată un proiect de raport văzut de Reuters.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase