Home » D:News » Elon Musk a publicat în premieră fotografii cu racheta Super Heavy și cele 29 de motoare Raptor ale sale

Elon Musk a publicat în premieră fotografii cu racheta Super Heavy și cele 29 de motoare Raptor ale sale

Elon Musk a publicat în premieră fotografii cu racheta Super Heavy și cele 29 de motoare Raptor ale sale
Racheta Super Heavy și cele 29 de motoare Raptor ale sale/ Credit foto: Twitter Elon Musk
Publicat: 09.08.2021

O postare recentă, pe o pagină de socializare, a lui Elon Musk i-a lăsat pe urmăritorii apreciatului inginer și inventator cu gura căscată. Fondatorul SpaceX și, totodată, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii a prezentat în premieră fotografii cu racheta Super Heavy de generație nouă a SpaceX, dotată cu nu mai puțin de 29 de motoare Raptor.

Recent, Musk a prezentat imagini în care se pot observa toate motoarele Raptor instalate pe Starship, nava spațială care va sta pe Super Heavy când aceasta din urmă se va ridica.

SpaceX așteaptă în prezent aprobarea Administrației Federale a Aviației (FAA) pentru misiunea care, atunci când va avea undă verde, va marca primul zbor pentru Super Heavy, dar și primul zbor orbital pentru Starship.

La cei 70 de metri înălțime, cât măsoară Super Heavy, se vor adăuga alți 50 reprezentați de dimensiunea lui Starship, astfel încât înălțimea totală a lansatorului va ajunge la 120 de metri, potrivit interestingengineering.com.

Cea mai mare forță văzută vreodată în cazul unei rachete

Convingerea celor care s-au aflat în preajma lui Musk  atunci când acesta a început să creioneze primele faze ale proiectul pe care acum l-a dat în vileag este aceea că, în momentul lansării, Super Heavy va afișa cea mai mare forță văzută vreodată în cazul unei rachete – 64,5 de meganewtoni, puțin mai mult decât dublu față de vehiculul Saturn V, responsabil de transportarea, în urmă cu 50 de ani, a unui echipaj uman pe Lună.

Misiunea de testare, potrivit unui plan de zbor transmis recent de SpaceX către FAA, va dura aproximativ 90 de minute.

Starship se va despărți de Super Heavy, la aproximativ 170 de secunde de la lansare, într-o primă etapă de rapel, urmând apoi să se scufunde, potrivit planului, în apele Golfului Mexic.

Atât Super Heavy, cât și Starship sunt concepute pentru a fi refolosite.

Citește și:

Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică

O rachetă cargo capabilă să ajungă oriunde în lume în mai puțin de o oră, inclusă în propunerea de buget a Forțelor Aeriene ale SUA

Venituri de 10 ori mai mari pentru Tesla. Câte vehicule a vândut gigantul lui Elon Musk

Câți bani a strâns Neuralink, compania lui Elon Musk, de la investitori

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase