Home » D:News » Certificatul verde a devenit obligatoriu în Italia. Unde este nevoie de document

Certificatul verde a devenit obligatoriu în Italia. Unde este nevoie de document

Certificatul verde a devenit obligatoriu în Italia. Unde este nevoie de document
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 07.08.2021

Certificatul verde a devenit obligatoriu începând de vineri în Italia. Fără green pass nu se mai intră în restaurante și baruri. De asemenea, e nevoie de certificat la spectacole în aer liber, competiții sportive, muzee, piscine și centre spa. Bisericile nu îl vor cere.

Certificatul verde a devenit obligatoriu în interiorul restaurantelor și barurilor.

Un articol din decretul autorităților italiene prevede certificarea și la spectacolele pentru public, la evenimente sportive și competiții, în muzee și alte instituții de cultură, piscine, săli de sport, centre wellness, la festivaluri, târguri, conferințe și congrese.

În biserici nu este nevoie de certificatul de vaccinare.

În cinematografe și teatre este nevoie de certificatul verde, însă a crescut numărul permis de spectatori. În regiunile galbene pot participa maxim 2.500 de spectatori în aer liber și maxim 500 în interior. În zonele albe limitele au fost stabilite la 5.000 de persoane în aer liber și 2.500 de persoane în interior.

Care sunt amenzile

Pentru cei care încalcă regulile sau nu fac verificările necesare se aplică amenzi între 400 și 1.000 de euro atât operatorului, cât și clienților. Dacă regulile se încalcă în 3 zile diferite, un local se poate închise de la 1 la 10 zile.

În ce privește școlile, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că autoritățile se implică pentru deschiderea acestora în siguranță din septembrie, potrivit Mediafax. Angajații școlilor vor avea nevoie, cel mai probabil, de certificatul verde.

Obligativitatea măștilor de protecție se va păstra și în acest an, cu excepția copiilor cu vârsta sub 6 ani, pentru cei cu patologii sau dizabilități.

De asemenea, va fi interzisă intrarea în școală pentru toți cei care prezintă simptome respiratorii sau temperatură peste 37,5 °.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase