Home » D:News » Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă”. Ce spune șeful Grupului de Vaccinuri Oxford

Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă”. Ce spune șeful Grupului de Vaccinuri Oxford

Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă”. Ce spune șeful Grupului de Vaccinuri Oxford
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.08.2021

Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă” cu varianta actuală Delta a coronavirusului, a spus şeful Grupului de Vaccinuri Oxford. Dacă vaccinurile nu au oprit răspândirea virusului, înseamnă că „atingerea pragului pentru imunitatea generală a populaţiei” este „un mit”, spune acesta.

Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Şi asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat, la un moment dat va lua virusul… şi nu avem nimic care să oprească (complet) transmiterea respectivă”, a spus prof. Sir Andrew Pollard.

Deşi vaccinurile existente sunt foarte eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-19 şi decesul, acestea nu împiedică o persoană complet vaccinată să fie infectată de virusul.

Pe ce se bazează conceptul de imunizare a populaţiei?

Conceptul de imunizare a populaţiei se bazează pe o mare majoritate care câştigă imunitate, fie prin vaccinare, fie prin infecţii anterioare, care, la rândul său, oferă protecţie indirectă împotriva bolilor infecţioase pentru cei nevaccinaţi şi cei care nu au fost niciodată infectaţi, potrivit Mediafax.

Datele dintr-un studiu recent efectuat de Imperial College London sugerează că persoanele complet vaccinate cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani au un risc cu 49% mai mic de a fi infectate în comparaţie cu persoanele nevaccinate.

Cercetările au indicat, de asemenea, că persoanele complet vaccinate au fost de aproximativ trei ori mai puţin susceptibile de a da rezultate pozitive după ce au intrat în contact cu cineva care a avut COVID-19.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase