Home » D:News » Masajul facial poate avea beneficii, dar şi efecte nedorite. La ce trebuie să fim atenți

Masajul facial poate avea beneficii, dar şi efecte nedorite. La ce trebuie să fim atenți

Masajul facial poate avea beneficii, dar şi efecte nedorite. La ce trebuie să fim atenți
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 29.08.2021

Popular în rândul femeilor ca tratament anti-îmbătrânire, masajul facial este relaxant, dar dermatologii spun că beneficiile sale asupra pielii sunt „fundamental mitologice”.

Mulţi spun că masajul facial îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce umflăturile şi retenţia apei prin stimularea sistemului limfatic, combate ridurile şi pielea lăsată. Cu toate acestea, dermatologii se îndoiesc de eficienţa sa asupra pielii.

Dr. Cara McDonald, specialist în dermatologie cu sediul în Victoria, spune că „nu există multe studii de control, care reprezintă standardul de aur în cercetarea ştiinţifică”. Dr. Natasha Cook, dermatolog din Sydney, este chiar mai negativistă, numind beneficiile masajului facial „fundamental mitologice”.

Atenţie la campaniile de vânzare şi marketing

McDonald recomandă ca cei care aleg masajul facial „ar trebui să fie atenţi la campaniile de vânzare şi marketing prin intermediul influencerilor şi conturilor de socializare”, potrivit Mediafax.

Aşa cum explică kinetoterapeutul David O’Brian, coproprietar al Glebe Physio din Sydney, chiar dacă masajul facial nu oferă beneficii pielii, acesta poate fi bun pentru muşchii feţei.

Masajul este adesea folosit ca parte a unui plan de tratament pentru durerea maxilarului cunoscut sub numele de tulburare temporomandibulară, care poate fi „foarte dureroasă”, spune O’Brian. Masajul facial eficient oferă de obicei „o eliberare imediată” de durerea maxilarului sau cefalee.

„Masajul în exces poate provoca inflamaţii sau iritaţii ale pielii şi va avea efecte negative asupra pielii sensibile”. O’Brian spune că persoanele cu afecţiuni ale pielii precum psoriazisul şi dermatita ar trebui să evite masarea feţei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase