Home » D:News » Tim Cook, directorul executiv al Apple, primește 750 de milioane de dolari drept bonus

Tim Cook, directorul executiv al Apple, primește 750 de milioane de dolari drept bonus

Tim Cook, directorul executiv al Apple, primește 750 de milioane de dolari drept bonus
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.08.2021

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a primit mai mult de cinci milioane de acțiuni la gigantul tehnologic, întrucât a împlinit zece ani în funcție, scrie BBC.

O informare a companiei pentru Securities and Exchange Commission (SEC) arată că șeful companiei a vândut majoritatea acțiunilor pentru peste 750 milioane de dolari.

Bonusul face parte dintr-un acord pe care l-a încheiat când a preluat postul lui Steve Jobs și a depins de performanța acțiunilor Apple în comparație cu alte firme în indicele bursier S&P 500.

Potrivit declarației Apple la SEC, Cook a fost eligibil pentru că acțiunile companiei au crescut cu 191,83% în ultimii trei ani.

Tim Cook a donat acțiuni Apple în valoare de 10 milioane de dolari

De asemenea, prețul acțiunilor Apple a crescut cu 1.200% de când Tim Cook a devenit director executiv, la 24 august 2011. Compania din spatele iPhone, iPad și MacBook are acum o valoare de piață de aproape 2,5 miliarde de dolari.

La începutul acestei săptămâni Cook a donat acțiuni Apple în valoare de aproape 10 milioane de dolari către organizații caritabile, potrivit Mediafax.

În 2015, Cook a spus că își va dona întreaga avere înainte de a muri. În prezent, el are o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase