Home » D:News » Fauci vrea vaccinarea obligatorie a elevilor pentru COVID-19. OMS susține școlile deschise în Europa

Fauci vrea vaccinarea obligatorie a elevilor pentru COVID-19. OMS susține școlile deschise în Europa

Fauci vrea vaccinarea obligatorie a elevilor pentru COVID-19. OMS susține școlile deschise în Europa
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 31.08.2021

Imunologul american Anthony Fauci susţine vaccinarea obligatorie a elevilor. Expertul în boli infecţioase consideră ideea ca fiind una bună însă nu se aşteaptă ca propunerea să treacă în Congres.

Anthony Fauci este de părere că vaccinarea obligatorie a elevilor împotriva COVID este un lucru bun, absolut necesar în contextul epidemic actual.

„Nu este ceva nou. Obligativitatea vaccinării elevilor este o rutină de decenii. Imunizarea s-a realizat deja cu succes împotriva poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei sau în cazul hepatitei. Nu văd de ce nu ar fi posibilă şi împotriva COVID. Cred că ar fi un lucru bun ca vaccinul să fie obligatoriu şi în acest caz”, afirmă principalul expert în boli infecţioase din SUA.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor recomandă vaccinarea pentru toate persoanele de peste 12 ani, relatează New York Post.

OMS și UNICEF: Toate școlile din Europa și din Asia Centrală ar trebui să rămână deschise

Toate școlile din Europa și din Asia Centrală ar trebui să rămână deschise, luându-se măsurile de siguranță impuse de COVID-19, transmit Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF.

„Într-un moment în care milioane de elevi reîncep școala în Regiunea Europeană, unde este dominantă tulpina Delta a SARS-CoV-2, extrem de contagioasă, Biroul Regional al OMS pentru Europa și Biroul Regional al UNICEF pentru Europa și Asia Centrală îndeamnă ca școlile să rămână deschise în condiții de siguranță, adoptându-se măsurile menite să reducă transmiterea virusului”, transmit OMS și UNICEF.

Printre aceste măsuri se numără disponibilitatea vaccinului împotriva COVID-19 pentru cadrele didactice și pentru alți angajați din sistemul școlar ca parte a grupurilor țintă în planurile naționale de vaccinare, asigurând totodată vaccinarea categoriilor vulnerabile. De asemenea, trebuie vaccinați copiii în vârstă de minimum 12 ani care suferă de afecțiuni medicale ce îi expun unui risc crescut de a dezvolta simptome severe în cazul îmbolnăvirii de COVID-19, alte acțiuni importante sunt îmbunătățirea mediului școlar printr-o mai bună ventilare a claselor, clase mai mici acolo unde este posibil, distanțare fizică și testarea regulată a copiilor și a personalului.

„Pandemia a provocat cea mai distructivă perturbare a educației din istorie. Este așadar vital ca școala să continue cu prezență fizică și fără întreruperi în întreaga Regiune Europeană. Acest lucru este extrem de important pentru educația, sănătatea mintală și abilitățile sociale ale copiilor, ca școlile să continue să îi formeze pe copii pentru a deveni membri fericiți și productivi ai societății”, explică dr. Hans Henri P. Kluge, Director Regional al OMS pentru Europa, potrivit Mediafax.

„Va trece ceva timp înainte de a putea lăsa în urmă această pandemie, însă educarea copiilor într-un mediu școlar sigur, cu prezență fizică, trebuie să rămână principalul nostru obiectiv, pentru a nu-i priva de șansele pe care le merită pe deplin. Încurajăm toate statele să mențină școlile deschise și îndemnăm toate școlile să adopte măsuri de reducere a riscului de transmitere a COVID-19 și de răspândire a diferitelor tulpini”.

Îngrijorări privind tulpină Delta a SARS-CoV-2

Extrem de contagioasa tulpină Delta a SARS-CoV-2 provoacă noi îngrijorări și complicații la începerea noului an școlar. Incidența ridicată a COVID-19 la nivel comunitar crește considerabil riscul de transmitere în școli. Prin urmare, trebuie să facem cu toții eforturi pentru a reduce transmiterea virusului.

Datele arată clar faptul că administrarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 reduce semnificativ riscul de boală severă și de deces. Prin urmare, când sunteți invitați să vă vaccinați, vă rugăm să o faceți și să parcurgeți schema completă, mai transmit cele două organizații.

„Vaccinarea constituie cea mai bună metodă de apărare pe care o avem împotriva virusului. Pentru a opri pandemia, trebuie să extindem rapid vaccinarea echitabil în toate țările, inclusiv prin sprijinirea producției de vaccinuri și a distribuirii dozelor în vederea protejării persoanelor celor mai vulnerabile din întreaga lume. Trebuie de asemenea să continuăm să respectăm măsurile de sănătate publică și de distanțare socială care știm că funcționează, cum ar fi testarea, secvențierea, ancheta epidemiologică, izolarea și carantina”, a afirmat dr. Hans Henri P. Kluge.

Philippe Cori, Director Regional Adjunct în cadrul Biroului Regional al UNICEF pentru Europa și Asia Centrală, a afirmat:

Pandemia nu s-a terminat. Trebuie să ne implicăm cu toții pentru a ne asigura că școlile rămân deschise la nivelul Regiunii. Copiii și tinerii nu pot risca un nou an în care le este întrerupt procesul de învățare. Vaccinarea și măsurile de protecție ne pot ajuta să nu revenim la cele mai sumbre zile ale pandemiei, când populația a trebuit să treacă prin măsuri de carantină, iar copiii au avut întreruperi în procesul de învățare. Copiii sunt victimele tăcute ale pandemiei, iar copiii cei mai marginalizați sunt printre cei mai afectați. Înainte de COVID-19, copiii cei mai vulnerabili din Regiune fie abandonaseră deja școala, fie mergeau la școală, dar nu învățau în același ritm cu colegii lor. O școală este mult mai mult decât o simplă clădire. Este un loc în care se învață, se stă în siguranță și se joacă, un loc situat în centrul comunităților noastre. Când școala este închisă, copiii pierd șansa de a învăța și de a-și petrece timp cu prietenii lor, putând fi expuși violenței în familie. Pandemia a înrăutățit o situație care era deja inacceptabilă– trebuie să ne asigurăm că școlile se redeschid și că rămân deschise în condiții de siguranță”.

Recomandări privind școala pe durata pandemiei de COVID-19

Pentru a menține școlile deschise și în siguranță, OMS, UNICEF și UNESCO au adoptat un set de opt recomandări, formulate de experții din cadrul Grupului Consultativ Tehnic (GCT) pentru Regiunea Europeană a OMS, cu privire la școlarizarea pe durata pandemiei de COVID-19.

Acestea se adresează celor 53 de state membre din Regiunea Europeană a OMS, după cum urmează:

  1. Școlile trebuie să fie printre ultimele instituții care se închid și printre primele care se redeschid.
  2. Implementarea unei strategii de testare.
  3. Asigurarea unor măsuri eficace de reducere a riscurilor.
  4. Protejarea bunăstării mintale și sociale a copiilor.
  5. Protejarea copiilor celor mai vulnerabili și mai marginalizați.
  6. Îmbunătățirea mediului școlar.
  7. Implicarea copiilor și a adolescenților în luarea deciziilor.
  8. Implementarea unei strategii de vaccinare care să permită copiilor să continue școala.

Directorul OMS Europa: 236.000 decese COVID s-ar putea înregistra în Europa până pe 1 decembrie

33 de state membre raportează o creștere cu peste 10% a incidenței cazurilor la 14 zile. Această răspândire puternică este profund îngrijorătoare, spune directorul OMS Europa, Hans Kluge. O proiecție „fiabilă” arată 236.000 decese în Europa până pe 1 decembrie.

Sunt 64 milioane de cazuri confirmate și 1,3 milioane de decese, declară Hans Kluge.

33 de state membre raportează o creștere cu peste 10% a incidenței cazurilor la 14 zile, iar răspândirea puternică este profund îngrijorătoare.

Mai multe țări se confruntă deja cu presiune mare asupra spitalelor, dar și cu mai multe decese.

„Săptămâna trecută, a existat o creștere de 11% a numărului de decese în Europa, cu o proiecție fiabilă care anunță 236.000 de decese în Europa până pe 1 decembrie”, spune directorul OMS Europa.

Trei factori explică această creștere. Prima este varianta Delta mai contagioasă, raportată acum în 50 de țări din regiune. Al doilea factor este relaxarea restricțiilor, iar al treilea este creșterea sezonieră a călătoriilor.

„Trebuie să fim fermi în menținerea mai multor niveluri de protecție, inclusiv vaccinarea și măștile. Vaccinurile reprezintă calea către redeschiderea societății și stabilizarea economiei. (…) În aproximativ 8 luni, au fost administrate aproape 850 de milioane de doze, aproape jumătate din persoanele din Europa fiind complet vaccinate. Aceasta este o realizare remarcabilă! Cu toate acestea, în ultimele 6 săptămâni, absorbția vaccinării a încetinit, influențată de lipsa accesului la vaccinuri în unele țări și de lipsa acceptării vaccinurilor în altele. În prezent, doar 6% din persoanele din țările cu venituri mici și medii din regiunea noastră au finalizat o serie completă de vaccinări”, adaugă Kluge.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
La ce temperatură trebuie să setăm aparatul de aer condiționat?
La ce temperatură trebuie să setăm aparatul de aer condiționat?
Test de cultură generală. De ce mâncau chinezii fosile de dinozaur?
Test de cultură generală. De ce mâncau chinezii fosile de dinozaur?
Astronomii au descoperit o gaură neagră rară care pândește în Calea Lactee
Astronomii au descoperit o gaură neagră rară care pândește în Calea Lactee
Ce mesaj i-a transmis regele Charles al III-lea lui Donald Trump după tentativa eșuată de asasinare
Ce mesaj i-a transmis regele Charles al III-lea lui Donald Trump după tentativa eșuată de asasinare
Ziua în care Orientul şi Occidentul s-au despărţit pentru totodeauna din punct de vedere religios
Ziua în care Orientul şi Occidentul s-au despărţit pentru totodeauna din punct de vedere religios
Cât mai ține canicula? Meteorologii ANM au emis o nouă prognoză
Cât mai ține canicula? Meteorologii ANM au emis o nouă prognoză
Câți dintre români evită să se bucure din plin de vară pentru că nu sunt mulțumiți de cum arată
Câți dintre români evită să se bucure din plin de vară pentru că nu sunt mulțumiți de cum arată
Anunțul neașteptat făcut de fratele mai mic al lui Michael Schumacher
Anunțul neașteptat făcut de fratele mai mic al lui Michael Schumacher
„O eroare fundamentală de securitate” a permis atacatorului să se apropie suficient de Donald Trump
„O eroare fundamentală de securitate” a permis atacatorului să se apropie suficient de Donald Trump
Astronomii au măsurat viteza deformării Căii Lactee
Astronomii au măsurat viteza deformării Căii Lactee
Pentru prima dată, au fost găsite niveluri alarmante de fibră de sticlă în lanțul trofic
Pentru prima dată, au fost găsite niveluri alarmante de fibră de sticlă în lanțul trofic
„Apus de soare”. Moartea lui Barbu Ştefănescu Delavrancea
„Apus de soare”. Moartea lui Barbu Ştefănescu Delavrancea
Luke Perry, cel mai iubit actor din Beverly Hills, 90210. „Nu sunt James Dean. Și nimeni altcineva nu este”
Luke Perry, cel mai iubit actor din Beverly Hills, 90210. „Nu sunt James Dean. Și nimeni altcineva nu este”
Shannen Doherty: „Nu am terminat cu viața. Nu am terminat cu iubirea. Nu am terminat cu lucrurile pe care mai am să le fac”
Shannen Doherty: „Nu am terminat cu viața. Nu am terminat cu iubirea. Nu am terminat cu lucrurile pe care mai am să le ...
Motivul pentru care meteorologii nu zboară în serile de vară
Motivul pentru care meteorologii nu zboară în serile de vară
Ana Maria Păunescu, declarații tulburătoare despre Adrian Păunescu: „Eu am în permanență o comunicare cu el!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE
Ana Maria Păunescu, declarații tulburătoare despre Adrian Păunescu: „Eu am în permanență o comunicare cu el!” ...
Blocați în spațiu: NASA și Boeing tot nu știu când vor reveni pe Pământ astronauții capsulei Starliner
Blocați în spațiu: NASA și Boeing tot nu știu când vor reveni pe Pământ astronauții capsulei Starliner
Test de cultură generală. Care este diferența dintre viespe și albină?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre viespe și albină?