Home » D:News » Prima mare companie americană care îşi va amenda angajaţii nevaccinaţi

Prima mare companie americană care îşi va amenda angajaţii nevaccinaţi

Prima mare companie americană care îşi va amenda angajaţii nevaccinaţi
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 05.09.2021

Delta Air Lines Inc. va impune o suprataxă lunară de 200 de dolari angajaţilor care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, devenind prima mare companie americană care percepe o penalitate pentru a încuraja lucrătorii să se vaccineze, scrie Bloomberg.

Noua politică a fost subliniată într-o notă a directorului executiv Ed Bastian, care a spus că 75% dintre lucrătorii companiei sunt deja vaccinaţi. Cazurile din ce în ce mai mari de coronavirus determină necesitatea tuturor angajaţilor de a se vaccina, a spus Bastian, în nota către angajaţi.

Taxa se aplică angajaţilor care nu au primit vaccinul până la 1 noiembrie. De asemenea, compania va solicita teste săptămânale pentru angajaţii care nu sunt vaccinaţi până la jumătatea lunii septembrie.

Delta Air Lines Inc. nu mai ia în considerare obligativitatea vaccinului, precum United Airlines Holdings Inc. şi alte companii. Goldman Sachs Group Inc., Google Alphabet Inc. şi Facebook Inc. au anunţat, de asemenea, cerinţele de vaccinare.

Sancţiunea se încadrează în „parametrii legali”

Delta este încrezătoare că abordarea sa va reuşi să mărească rata de vaccinare a lucrătorilor peste 75%, a declarat un purtător de cuvânt. Sancţiunea potenţială se încadrează în „parametrii legali”, a spus el, potrivit sursei citate.

În timp ce cerinţele de vaccin au crescut de când vaccinul Pfizer Inc. şi BioNTech SE au primit luni aprobarea completa a FDA (Food and Drug Administration), angajatorii păşesc cu atenţie de teamă că vor afecta moralul angajaţilor. Unii analişti se îndoiesc că taxele suplimentare vor avea succes, deşi dimensiunea suprataxei Delta ar putea schimba această părere, potrivit Mediafax.

Angajaţii care refuză să facă vaccinul sunt susceptibili să vadă acestă decizie ca pe o măsură punitivă, deoarce creează un cost anual suplimentar de 2.400 de dolari”, a declarat Brian Kropp, şeful cercetării resurselor umane pentru firma de consultanţă Gartner.

Taxa pentru angajaţii nevaccinaţi are menirea de „a scoate în evidenţă riscul financiar” al deciziei lor, a spus Bastian. „După aprobarea deplină a vaccinului Pfizer, este timpul să vă vaccinaţi cu toţii”, a mai adăugat el.

În luna mai, Delta a devenit prima mare companie aeriană din SUA care a solicitat vaccinul anti coronavirus pentru noii angajaţi. Angajaţii care nu sunt vaccinaţi trebuie să poarte măşti în toate mediile interioare. Delta a mai spus că, începând cu 30 septembrie, compania aeriană va păstra salariul integral pentru lucrătorii care au primit ambele doze de vaccin, dar care se îmbolnăvesc şi ar putea ajunge la dizabilităţi pe termen scurt.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase