Home » D:News » Decizia unui preot din Italia după ce zona din fața bisericii a fost umplută cu orez

Decizia unui preot din Italia după ce zona din fața bisericii a fost umplută cu orez

Decizia unui preot din Italia după ce zona din fața bisericii a fost umplută cu orez
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 01.09.2021

Cei care doresc să se căsătorească în zona Leinì sau Mappano din Italia trebuie să vină cu o firmă de curățenie după ei. Decizia aparține preotului paroh Don Pierantonio Garbiglia, după ce zona din fața bisericii a fost umplută cu zeci de kilograme de orez și grâu.

Preotul paroh al bisericii Sfinții Petru și Pavel din Leinì – comună în provincia Torino, Italia – s-a înfuriat cumplit după o cununie

Prietenii unui cuplu nu s-au mulțumit să arunce câțiva pumni de orez – simbol al fertilității -, ci au adus în curtea bisericii Sfinții Petru și Pavel un car agricol plin cu saci de orez și grâu, scrie La Stampa. Martorii au vorbit despre zeci de kilograme.

Proaspătul cuplu a fost efectiv „bombardat” la ieșirea din biserică. Prietenii cuplului au aruncat, timp de câteva minute, orez și grâu.

O risipă uriașă în timp ce mii de oameni fug de sărăcie și foame

La prima vedere pare o risipă uriașă de orez și grâu când mii de oameni fug de sărăcie și de foame în lume, însă preotul paroh Don Pierantonio Garbiglia s-a enervat de dezastrul lăsat în zonă, după ce nuntașii au plecat la petrecere.

Pentru că după cununie biserica urma să găzduiască o înmormântare, voluntarii au lucrat ore bune să curețe totul, potrivit Mediafax.

„Ipocrizia e inutilă. Căsătoriile în biserică au foarte puțin creștin în ele. Ceea ce doare cel mai mult este când ești tratat ca sclav. A sluji este evanghelic, a fi sclav nu! Este un joc pierdut, știu că voi părea din nou răutăcios. Nu contează. Dacă nu vorbești, nu educi. Este umilitor și pentru voluntari, care sunt voluntari și nu sclavi”, a scris Don Pierantonio Garbiglia.

„De acum înainte, oricine dorește să se căsătorească în Leinì sau Mappano va trebui să vină cu o firmă de curățenie care să curățe biserica și piața după nuntă”, a adăugat preotul paroh.

Postarea acestuia a dus la sute de comentarii, chiar și ale mai multor nuntași, care susțin că mereu au curățat după ei și se declară uimiți de supărarea preotului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase