Home » D:News » Viața lui Papa Francisc după operația la colon. Ce spune despre informațiile legate de demisie

Viața lui Papa Francisc după operația la colon. Ce spune despre informațiile legate de demisie

Viața lui Papa Francisc după operația la colon. Ce spune despre informațiile legate de demisie
Credit foto: Profimedia
Publicat: 04.09.2021

Papa Francisc nu se gândește să demisioneze și duce „o viață total normală” în urma unei intervenției chirurgicale din iulie, arată un interviu radio difuzat miercuri, citat de Reuters.

Vorbind la radioul spaniol COPE, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a respins anunțul lansat de un ziar italian legat de faptul că ar putea demisiona, spunând: „Nu știu de unde au luat săptămâna trecută informația că voi demisiona … chiar nu mi-a trecut prin minte „.

El a mai spus că este aproape sigur că va participa la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow din noiembrie.

În cadrul interviului, papa a mulțumit unui asistent medical de la Vatican pentru că l-a convins să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi îndepărtată o parte din colon în loc să continue tratamentul cu antibiotice și alte medicamente, așa cum au susținut unii medici. „Mi-a salvat viața”, a spus papa.

„Acum pot mânca tot, ceea ce nu era posibil înainte”

Papa Francisc, care a fost ales pontif în 2013, a fost operat pe 4 iulie și a petrecut 11 zile la spital. El a suferit de stenoză diverticulară simptomatică, o îngustare a colonului.

„Acum pot mânca tot, ceea ce nu era posibil înainte … duc o viață total normală”, a spus papa, adăugând că i s-au îndepărtat 33 de centimetri din intestin, potrivit Mediafax.

Papa a respins în continuare raportul potențialei sale demisii, prezentându-și programul complet, cu o călătorie în Ungaria și Slovacia în perioada 12-15 septembrie și vizite în Cipru, Grecia și Malta, precum și participarea la COP26.

Ziarul Libero a raportat în 23 august că a avut loc o întâlnire secretă a cardinalilor, avansând ideea că Papa Francisc a vorbit despre demisie, posibil la împlinirea a 85 de ani, în decembrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase