Home » D:News » Xi Jinping anunță o donație de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19

Xi Jinping anunță o donație de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19

Xi Jinping anunță o donație de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.09.2021

China va dona anul acesta ţărilor aflate în dezvoltare 100 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus, a declarat preşedintele Xi Jinping, conform postului public CCTV şi agenţiei Reuters.

Xi Jinping a făcut anunţul privind donarea a 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în cursul summitului grupului statelor emergente, BRICS, desfăşurat în format online.

În august, Administraţia de la Beijing a anunţat că va dona 100 de milioane de dolari sistemului internaţional pentru distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19.

Beijingul va oferi Afganistanului asistenţă umanitară

De asemenea, conform agenţiei Xinhua, Beijingul va oferi Afganistanului asistenţă umanitară în valoare de 200 de milioane de yuani (30,9 milioane de dolari), potrivit Reuters.

Xi Jinping a participat la reuniunea în format virtual a organizaţiei statelor emergente BRICS – acronimul naţiunilor membre, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase