Home » D:News » Un sondaj realizat în Israel arată că un copil din 10 a rămas cu simptome după COVID-19

Un sondaj realizat în Israel arată că un copil din 10 a rămas cu simptome după COVID-19

Un sondaj realizat în Israel arată că un copil din 10 a rămas cu simptome după COVID-19
Credit foto: Profimedia
Publicat: 16.09.2021

Un copil din 10 a rămas cu simptome după recuperarea de la COVID-19 în Israel.

Totuși, numărul a scăzut cu mai mult de jumătate odată cu trecerea lunilor, a arătat un sondaj al Ministerului Sănătăţii din Israel. Formele severe ale COVID 19 îi afectează în special pe adulţi, dar există o lipsă de date despre impactul virusului asupra tinerilor, care par să fie mai puţin afectați de complicaţiile grave, a spus Ministerul Sănătății.

În iunie, reprezentanții ministerului au efectuat un sondaj telefonic în rândul a 13.834 de părinţi ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani care şi-au revenit după COVID-19, întrebând dacă tinerii au simptome persistente, inclusiv probleme de respiraţie, letargie şi pierderea mirosului şi a gustului, potrivit Reuters.

Mai mult de 10% dintre copii au avut simptome după recuperare

Ministerul a declarat că 11,2% dintre copii au prezentat unele simptome după recuperare. Cifra a scăzut la 1,8%-4,6% la şase luni de la boala acută, copiii mai mari fiind cei care au suferit cel mai mult, pe termen lung.

Sondajul a fost realizat în perioada în care israelienii de 12-15 ani deveneau eligibili pentru vaccinare. Israelul le-a permis tinerilor de 16-18 ani să se vaccineze cu câteva luni mai devreme.

Un sondaj britanic recent arată că un copil din şapte poate avea simptome legate de coronavirus după câteva luni de la testarea pozitivă pentru COVID-19.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase