Home » D:News » Trotuarele din New York, pline cu sute de păsări moarte. Au murit lovindu-se de zgârie-nori

Trotuarele din New York, pline cu sute de păsări moarte. Au murit lovindu-se de zgârie-nori

Trotuarele din New York, pline cu sute de păsări moarte. Au murit lovindu-se de zgârie-nori
Sursa foto: @MelissaBreyer via Twitter
Publicat: 21.09.2021

Sute de păsări care migrează prin New York au murit, după ce s-au izbit de ferestrele unor zgârie-nori din oraş. Voluntara Melissa Breyer spune că găsirea a aproape 300 de păsări pe trotuare a fost „şocant”.

Păsările care se lovesc din zgârie-norii din Manhattan sunt o problemă permanentă. Kaitlyn Parkins, din New York, Audubon, spune că vremea urâtă de luni până marţi a contribuit la creşterea numărului de decese.

„Am avut o furtună mare şi aceasta devine o combinaţie perfectă, care poate duce la coliziuni între păsări şi ferestre„, a afirmat Parkins.

Se pare că furtuna ar fi adus păsările mai jos decât normal, iar asta le-ar fi dezorientat în zbor. Efectele luminii nocturne asupra păsărilor sunt, de asemenea, destul de puternice, mai ales când este o noapte înnorată, potrivit The Guardian.

„Trotuarele erau literalmente pline cu păsări”

„De îndată ce am ajuns la clădiri, păsările erau peste tot pe trotuar”, spune voluntara Melissa Breyer, care a postat pe Twitter fotografia. „Privind spre nord, acoperit, sud, acoperit, vest, acoperit, trotuarele erau literalmente pline cu păsări”.

Acum, se solicită proprietarilor de zgârie-nori să ajute la reducerea numărului de lovituri ale păsărilor prin diminuarea luminilor nocturne şi tratarea sticlei, pentru a o face mai vizibilă pentru zburătoare.

 

Jordan Barowitz, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Durst, co-dezvoltator One World Trade Center, a declarat într-un e-mail: „Primele 200 de picioare ale One WTC sunt din sticlă nereflectantă. Acest design a fost ales deoarece reduce foarte mult accidentele de păsări care apar în principal sub această înălţime şi sunt adesea cauzate de sticla reflectorizantă”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase