Home » D:News » Expert în sănătate publică avertizează: „Ne așteaptă o iarnă cu multe restricții, pregătiți-vă!”

Expert în sănătate publică avertizează: „Ne așteaptă o iarnă cu multe restricții, pregătiți-vă!”

Expert în sănătate publică avertizează: „Ne așteaptă o iarnă cu multe restricții, pregătiți-vă!”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.09.2021

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că pe români îi așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții din cauza pandemiei COVID. „Pregătiți-vă,” este avertismentul specialistului.

Răzvan Cherecheș a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 și a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada și a țărilor din UE, potrivit Mediafax.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialiști străini. „R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R

Avertismentul specialistului

Situația se va înrăutăți în România și vor fi noi restricții, crede Răzvan Cherecheș.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală – ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Peste 4.400 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 71 de decese.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase