Home » D:News » Cele mai bogate familii ale lumii. Câți bani au câștigat în ultimul an

Cele mai bogate familii ale lumii. Câți bani au câștigat în ultimul an

Cele mai bogate familii ale lumii. Câți bani au câștigat în ultimul an
Credit foto: Pixabay
Publicat: 27.09.2021

Lichiditatea abundentă, creșterea piețelor bursiere și adaptarea politicilor fiscale au fost favorabile creșterii averilor,

Astfel, cele mai bogate 25 de familii din lume dețin acum 1,7 trilioane de dolari, în creștere de 22% față de acum un an, potrivit Mediafax.

Familia Walton, care deține aproape jumătate din lanțul de retail Walmart Inc., sunt în fruntea listei pentru al patrulea an consecutiv, cu o avere netă de 238,2 miliarde de dolari. Averea lor a crescut cu 23 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni, în ciuda faptului că familia a vândut acțiuni în valoare de 6 miliarde de dolari din februarie.

Numele noi apărute în top

Numele noi ale clasamentului sunt Dassaults din Franța, un imperiu de tehnologie și aviație de generația a treia, și Lauder, producătorul cosmeticelor Estee Lauder, din New York.

O cădere notabilă este cea a familiei Lee, proprietarii Samsung din Coreea de Sud, după ce au plătit un impozit pe moștenire de 11 miliarde de dolari după moartea de anul trecut a patriarhului Lee Kun-hee.

În timp ce toate familiile din clasament, cu excepția uneia, și-au sporit averile, câștigurile producătorilor de lux au fost deosebit de mari. Averea familiei Hermes a crescut cu 75%, până la 111,6 miliarde de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase