Home » Știință » Cei mai bogați oameni ai planetei finanțează o companie misterioasă pentru a obține imortalitate

Cei mai bogați oameni ai planetei finanțează o companie misterioasă pentru a obține imortalitate

Publicat: 08.09.2021
Cei mai bogați oameni ai planetei finanțează o companie misterioasă pentru a obține imortalitate
Sursa foto: Shutterstock

O companie nouă și oarecum misterioasă din Silicon Valley, dedicată cercetărilor în domeniul îmbătrânirii, obține finanțări uriașe de la cei mai bogați oameni de pe planetă.

Altos Labs, o companie de tehnologie de reprogramare biologică, ar fi atras investitori importanți precum Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon și miliardarul rus-israelian Yuri Milner. Compania atrage momentan unii dintre cei mai prestigioși oameni de știință ai lumii cu salarii considerabile și promisiunea că vor avea mână liberă în domeniul cercetărilor privind încetinirea sau chiar oprirea procesului de îmbătrânire.

Totodată, câțiva dintre acești savanți sunt destul de controversați, scrie Futurism.

„Există un potențial uriaș aici”

Juan Carlos Izpisúa Belmonte, biolog la Institutul Salk din La Jolla, California, este printre oamenii de știință cooptați de compania Altos. Savantul a făcut valuri în 2017 atunci când a început să studieze posibilitatea dezvoltării unei himere om-porc. Shinya Yamanaka, om de știință și laureat al Premiului Nobel pentru cercetările sale în privința inversării îmbătrânirii celulare, se va alătura și el consiliului științific consultativ al companiei.

„Deși vor fi multe obstacole de depășit, există un potențial uriaș aici”, a spus recent Yamanaka.

Reprogramarea biologică este o metodă de reîntinerire celulară care ar putea fi cheia imortalității. Deși există deja numeroase companii de reprogramare biologică, niciuna nu are finanțarea de care beneficiază momentan Altos Labs.

Cine va avea acces la imortalitate dacă și când va fi obținută?

Nu este deloc surprinzător faptul că cei mai bogați oameni de pe Pământ au un interes real în încercarea de a obține viață fără de moarte. Cu toate acestea, obiectivele exacte ale companiei Altos Labs, precum și modul în care le va transforma în realitate, sunt oarecum misterioase.

„Scopul este să înțelegem reîntinerirea. Aș spunea că ideea de a obține profituri există, însă nu este scopul principal”, a explicat Manuel Serrano, fost cercetător la Institutul de Cercetare în Biomedicină din Spania. La fel ca mulți alți colegi ai săi, Serrano s-a alăturat companiei Altos după ce i s-a oferit un salariu de cinci până la zece ori mai mare decât cel anterior.

Așadar, Altos Labs este o companie învăluită, pentru moment, în mister. Motivul pentru finanțarea instituției pare destul de clar: oamenii nu vor să moară (inclusiv miliardarii). Însă, întrebarea este cum va fi obținută imortalitatea. Poate o întrebare și mai terifiantă este: cine va avea acces la imortalitate dacă și când va fi obținută?

Vă mai recomandăm să citiți și:

Medicii din Israel susțin că au descoperit cum să inverseze procesul de îmbătrânire celulară

Un studiu fără precedent sugerează că procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit

O populație indigenă din pădurea amazoniană ar putea deține cheia pentru încetinirea procesului de îmbătrânire

Cercetătorii cred că un medicament pentru diabetul de tip 2 poate amâna procesul de îmbătrânire

Ioana Matei
Ioana Matei
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase