Home » D:News » Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. Cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. Cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. Cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă
Credit foto: Profimedia
Publicat: 27.09.2021

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta este cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă și va avea loc în mai 2022.

Vor fi aduși 500 de cai şi 1.000 de dansatori şi muzicieni. Pentru a reflecta diversitatea Regatului Unit, vor fi pectacole din Oman până în Norvegia.

Va fi cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă: patru zile de festivităţi şi ceremonii la Castelul Windsor, pentru a marca Jubileul de platină, care este cea de-a 70-a aniversare a Reginei Elisabeta, notează Mediafax.

Pregătirile pentru marele eveniment, care va avea loc în luna mai a anului viitor, sunt acum într-un stadiu avansat. Palatul Buckingham a început să dezvăluie detaliile. Subiecţii vor asista la un „galop prin istorie”, de la Elisabeta I până în prezent, dezvăluit într-un spectacol „foarte teatral”, cu elemente de „distracţie şi umor respectuos”.

500 de cai şi o mie de dansatori şi muzicieni vor defila

Vor fi angajaţi 500 de cai şi o mie de dansatori şi muzicieni, care vor defila, Cavaleria Regală şi artileria de cai, dar vor fi implicate şi vedete din lumea spectacolului, de la Helen Mirren la Stephen Fry. Pentru a reflecta „diversitatea Marii Britanii” vor spectacole din Oman, Azerbaidjan, Bahrain, Franţa, Norvegia, Elveţia până în Canada. Nu va lipsi „un mare număr în stil Bollywood”, direct din India.

Desigur, vor fi prezenţi şi ceilalţi membri ai familiei Reginei, dar şi caii şi poneii ei personali. Pregătirea pentru Jubileu a început acum doi ani: un semn în plus că Elizabeth nu are intenţia de a abdica, cel puţin nu în viitorul imediat, în ciuda celor 95 de ani.

Regina a fost constant informată despre pregătiri şi ceremonia îi va reflecta gusturile. Va fi o sărbătoare a lungii domnii a Elisabetei, dar şi un panaceu pentru naţiunea încercată de doi ani de pandemie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase