Home » Cultură » Top 10 cele mai scumpe lucruri deținute de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Top 10 cele mai scumpe lucruri deținute de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Publicat: 06.12.2020

Poziția sa de monarh al Commonwealth-ului vine la pachet cu o serie de avantaje materiale.

Regina Elisabeta a II-a a fost pe tron mai mult decât orice monarh. La 94 de ani, Elisabeta Windsor a reușit să adune o colecție impresionantă de artefacte regale, dar posesiunile ei se dovedesc a fi cu mult mai vaste.

O mare parte din proprietățile reginei datează din vremea generațiilor celor mai vechi ale familiei regale. Și, în timp ce un procent major din acestor posesiuni cuprind terenuri și clădiri valoroase, ați putea fi surprins să aflați despre unele dintre activele interesante și mult mai puțin cunoscute ale reginei, notează Investing.

10. Toți delfinii din Regatul Unit

În 1324, regele Edward al II-lea a făcut cunoscut faptul că „Regele va avea epavele măriilor din tot regatul, balenele și sturionii din mare sau în altă parte a regat, cu excepția anumitor locuri privilegiate de rege”.

Cu alte cuvinte, monarhul va deține toți delfinii din Regatul Unit. În mod uimitor, acest lucru este adevărat și astăzi. Nu numai că Regina deține balenele și delfinii, dar este, de asemenea, mândră proprietară a oricăror animale cu care acestea sunt înrudite.

9. Cel mai mare diamant tăiat din lume

În general, cele mai multe diamante de pe piață au prețuri comparabile cu cele ale unei mașini, aparent, Elisabeta se află la cu totul un alt nivel și deține un diamant în valoare de peste 51 de milioane de dolari? Regina este posesoarea diamantului Marea Stea a Africii, care cântărește 530,2 carate, care este limpede și extrem de rar.

Supranumit Diamantul Cullinan, după Thomas Cullinan, care a condus firma minieră care l-a descoperit ,a fost nevoie de eforturi impresionante pentru tăiere și finisarea sa. Dar, în cele din urmă, diamantul original a fost tăiat, crescându-i astfel valoare inițială.

8. Toate minele de aur din Scoția

Unele lucruri pe care le deține Regina sunt atât de neobișnuite pentru publicul larg încât par aproape imposibil de gestionat. Printre acestea se numără și dreptul coroanei la toate minele de aur din Scoția. Exploatarea acestora i-ar putea aduce reginei și urmașilor acesteia peste 300 de milioane de dolari, după cum estimează unii specialiști.

7. O colonie de lilieci

Sursele apropiate familiei regale susțin că unul dintre lucrurile preferate ale reginei Elisabeta este o colonie de lilieci care s-a instalat în sala principală a castelului Balmoral. Creaturile înaripate s-au instalat în holul principal al moșiei Aberdeenshire, dar în loc să o lase în grija servitorilor pentru a rezolva situația, Elisabeta a fost implicată activ. Se pare că i-a plăcut să prindă liliecii într-un mod asemănător fluturilor.

În timp ce angajații casei regale capturează și eliberează regulat liliecii din castel, aceștia au fost instruiți să păstreze geamurile deschise astfel încât liliecii să poată reintra pe moșie, asta pentru a asigura amuzament reginei.

6. Platoul continental al Regatului Unit

O resursă naturală valoroasă, evaluată la câteva miliarde de dolari doar în țiței pe care o deține Regina Elisabeta a II-a este platoul continental al Regatului Unit. Coroana deține drepturile de exploatare asupra acestor ape, care includ Canalul Mânecii, Marea Irlandei, Atlanticul de Nord și Marea Nordului. Experții explică faptul că pe lângă depozitele de țiței se află și gaze naturale, extrem de valoroase.

Din nou, acesta este un caz interesant și oarecum rar de proprietate care guvernează spațiul maritim. În timp ce terenul însuși a făcut parte din proprietatea coroanei de generații, drepturile de foraj sunt o completare relativ nouă și incredibil de profitabilă a portofoliului regal.

5. Turnul Londrei

Regina Elisabeta a II-a este deținătoarea de drept a Turnului Londrei, estimat la aproximativ 56 de miliarde de dolari datorită poziției sale pe tron. Din punct de vedere tehnic, aparține oricui are coroana, astfel încât la moartea acesteia, clădirea va intra în proprietatea următorului monarh.

Pe lângă de statutul său simbolic, Turnul are, de asemenea, o semnificație istorică imensă. A găzduit odinioară Bijuteriile Coroanei Angliei și apoi a fost folosit ca reședință regală de către Tudori. Turnul a fost transformat într-o închisoare în timpul ambelor războaie mondiale înainte de a fi restaurat.

4. O tiară cu 1333 diamante

Cu peste 1333 de diamante, faimoasa tiară a fost realizată la un cost de 8.216 dolari în 1820 de către casa Rundell & Bridge. George al IV-lea îi însărcinase pe designeri cu realizarea acestei bijuterii sclipitoare. În timp ce George a purtat-o el însuși, a devenit mai faimos ca una dintre piesele reginei Victoria. Regina Elisabeta a II-a a purtat-o ca parte a ceremoniei de încoronare din 1953.

În valoare de aproximativ 700.000 de dolari, ajustată la inflație este una dintre cele mai scumpe bijuterii din întreaga mare colecție a reginei. Diadema a devenit aproape sinonimă cu Elisabeta, o poartă pe timbrele și bancnotele folosite în toate teritoriile Commonwealth-ului.

3. Lebedele de pe Tamisa

În timp ce regina s-a născut în 1926, dreptul ei de a deține toate lebedele care plutesc pe râul Tamisa datează din secolul al XV-lea. De fapt, Majestatea Sa deține de fapt toate „lebedele mute nerevendicate” de pe orice apă din Anglia și Țara Galilor.

Regina este îngrijorată doar de cele de pe Tamisa. La sfârșitul ultimei numărători, erau 437 de lebede albe regale pe întinderea apei.

2. 150.000 de opere de artă

Regele Carol I a început să colecționeze artă pentru prima dată în secolul al XVII-lea. Pe măsură ce fiecare nou suveran a ajuns pe tron, colecția le-a trecut în proprietate. Aceasta conține peste 150.000 de piese, unele ale celor mai renumiți pictori din istorie, precum Raphael și Rembrandt.

În 2012, Elisabeta a primit mai multe lucrări pe care să le adauge la colecția sa pentru a sărbători 60 de ani ca monarh al Angliei. Această tranzacție a lovit titlurile din întreaga lume, deoarece a adăugat și mai multă valoare colecției de 10 miliarde de dolari. Cunoscută colocvial sub numele de Colecția Regală, această galerie incredibilă include lucrări originale de-a lungul veacurilor, inclusiv piese de Peter Paul Rubens, Fans Hals, Leonardo da Vinci și Rembrandt.

1. Șase reședințe regale

Este aproape imposibilă estimarea valorii reședințelor regale deținute de către Elisabeta. Sunt șase în total, inclusiv Palatul Buckingham, Castelul Windsor, Palatul Holyrood, Castelul Balmoral, Sandringham Estate și Castelul Hillsborough. Holyrood este reședința scoțiană a reginei, în timp ce Sandringham este casa de vacanță și Hillsborough reședința irlandeză.

Potrivit Town and Country Magazine, Balmoral este casa preferată a reginei. Regina a rămas acolo pe tot parcursul anului 2020 și nu se așteaptă să se întoarcă la sediul ei din Buckingham anul acesta, cel mai probabil din cauza pandemiei.

Citește și:

De ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu se sărbătoreşte niciodată de ziua ei?

Enigmatica regină Elisabeta I a Angliei. 7 lucruri interesante despre ea

Care este succesiunea la tronul Marii Britanii după Regina Elisabeta a II-a?

Legăturile Regelui Mihai cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase