Home » D:News » Un nou medicament împotriva noilor variante COVID

Un nou medicament împotriva noilor variante COVID

Un nou medicament împotriva noilor variante COVID
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 01.10.2021

Merck, una dintre cele mai mari zece companii farmaceutice din lume, a anunţat că studiile recente arată eficienţa medicamentului său împotriva noilor variante de coronavirus.

Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului – ţinta tuturor vaccinurilor COVID-19 actuale – care defineşte diferenţele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a declarat Jay Grobler, şeful departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri de la Merck, potrivit Reuters.

Molnupiravirul acţionează asupra polimerazei virale, o enzimă necesară pentru ca virusul să producă mutaţii. Acesta este conceput pentru a acţiona prin introducerea de erori în codul genetic al virusului.

Datele arată că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat imediat după infectare, a declarat Merck.

Medicamentul nu a fost testat pentru Delta

Producătorul american de medicamente şi-a testat antiviralul pe probe nazale prelevate de la participanţii la primele teste ale medicamentului. Delta nu se afla în circulaţie pe scară largă la momentul acelor teste, dar molnupiravirul a fost testat împotriva unor mostre de laborator ale variantei care a stat la baza ultimei creşteri a numărului de spitalizări şi decese cauzate de COVID-19.

Merck a declarat la începutul acestui an că un studiu mic, aflat în stadiu intermediar, a constatat că, după 5 zile de tratament cu molnupiravir, niciunul dintre pacienţii care au luat diferite doze de medicament nu a fost testat pozitiv pentru virusul infecţios.

În prezent, Merck desfăşoară două studii de fază III cu antiviralul pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, unul pentru tratamentul COVID-19 şi altul cu rol preventiv.

Merck anticipează că studiul de fază III pentru tratament se va încheia la începutul lunii noiembrie, a declarat Grobler.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase