Home » D:News » Rusia a lansat o nouă rachetă hipersonică de la bordul unui submarin

Rusia a lansat o nouă rachetă hipersonică de la bordul unui submarin

Rusia a lansat o nouă rachetă hipersonică de la bordul unui submarin
Credit foto: Sputnik / Hepta
Publicat: 05.10.2021

Armata rusă a testat cu succes o rachetă hipersonică lansată în premieră de la bordul unui submarin, în Marea Barents, anunţă autorităţile de la Moscova.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că o rachetă hipersonică de tip Zircon a fost lansată de la bordul submarinului Severodvinsk şi a lovit o ţintă din Marea Barents, conform agenţiei Associated Press, citată de Mediafax.

Este vorba de primul test cu o rachetă hipersonică Zircon efectuat de la bordul unui submarin. Anterior, o rachetă hipersonică de acest tip a fost lansată de la bordul unei fregate, în iulie.

Putin a lăudat tehnologia hipersonică

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri. Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei.

Testele cu rachetele Zircon se vor încheia la sfârşitul acestui an. Sisteme de rachete Zircon urmează să fie instalate începând din 2022 la bordul fregatelor şi submarinelor Forţelor Navale ruse.

Administraţia Vladimir Putin are ca prioritate modernizarea forţelor armate, în contextul tensiunilor în relaţiile cu Occidentul apărute după anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase