Home » D:News » Şeful BioNTech spune că formula actualului vaccin va trebui actualizată

Şeful BioNTech spune că formula actualului vaccin va trebui actualizată

Şeful BioNTech spune că formula actualului vaccin va trebui actualizată
Uğur Şahin, directorul executiv al BioNTech. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.10.2021

Este de aşteptat ca virusul SARS-CoV-2 să sufere mutaţii, iar imunitatea dobândită în urma vaccinării cu actualele seruri este posibil să nu mai fie eficace în protecţia împotriva noilor variante, spune omul de ştiinţă care a fondat şi dirijează BioNTech, Ugur Sahin.

Ugur Sahin a declarat că este probabil să fie nevoie de o actualizare a formulei actualului vaccin până la jumătatea anului viitor pentru a putea face faţă virusului, care suferă noi mutaţii.

Directorul executiv al BioNTech a declarat pentru Financial Times că odată cu trecerea timpului vor apărea noi mutaţii care pot ignora apărarea imună a organismului. „Anul acesta (un alt vaccin) este complet inutil. Dar până la mijlocul anului viitor ar putea fi o situaţie diferită”, a declarat Ugur Sahin.

Primul vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager

Un parteneriat între compania germană BioNTech şi compania farmaceutică americană Pfizer a adus pe piaţă primul vaccin anti-COVID-19. Acesta a fost, de asemenea, primul vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager care a obţinut aprobarea de reglementare a autorităţilor şi a fost cel mai bine vândut medicament din acest an.

„Acest virus va rămâne şi virusul se va adapta în continuare”, a adăugat Sahin: „Nu avem niciun motiv să presupunem că virusul generaţiei următoare va fi mai uşor de învins de sistemul imunitar decât generaţia existentă. Aceasta este o evoluţie continuă şi acea evoluţie tocmai a început”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase