Home » D:News » Tehnologia ARN de autoamplificare, folosită și pentre alte medicamente în afară de cele pentru COVID-19

Tehnologia ARN de autoamplificare, folosită și pentre alte medicamente în afară de cele pentru COVID-19

Tehnologia ARN de autoamplificare, folosită și pentre alte medicamente în afară de cele pentru COVID-19
Credit foto: Unsplash / Mat Napo
Publicat: 27.09.2021

AstraZeneca a încheiat un acord cu firma care a produs vaccinul experimental COVID-19 al Imperial College din Londra, pentru a dezvolta și vinde medicamente bazate pe tehnologia ARN autoamplificator și pentru alte boli. 

În cadrul acordului, VaxEquity, un startup fondat de vaccinologul Robin Shattock, ar putea primi până la 195 de milioane de dolari dacă sunt îndeplinite anumite etape, pe lângă redevențele pe medicamente aprobate și investiții de capital de la AstraZeneca, informează Reuters.

AstraZeneca produce, deja, un vaccin COVID-19 cu vector adenoviral și a subliniat potențialul tehnologiei autoamplificatoare de ARN în programe terapeutice noi, în afară de pandemia de coronavirus.

„Această colaborare cu VaxEquity adaugă o nouă platformă la trusa noastră de instrumente pentru descoperirea medicamentelor”, a declarat șeful departamentului de cercetare AstraZeneca, Mene Pangalos.

Cum funcționează tehnologia de autoamplificare

Tehnologia funcționează în mod similar cu vaccinurile ARN mesager (ARNm) produse de Pfizer / BioNTech  și Moderna.

Un vaccin ARN autoamplificator nu are doar rolul de a codifica instrucțiunile pentru celula gazdă de a produce o proteină coronavirus, ci face o mulțime de copii ale ARN care conțin aceste instrucțiuni, ceea ce înseamnă că dozele pot fi mai mici și mai ieftine.

Vaccinul Imperial College împotriva COVID-19  are ca scop să producă un răspuns imunitar mai consistent, pentru noi variante ale coronavirusului.

AstraZeneca poate colabura pentru 26 de eventuale medicamentre utilizate în alte terapii, cum ar fi cancerele și bolile genetice rare.

Citește și:

Ce se va întâmpla în România dacă se va face a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Dezvăluire esenţială despre cel mai aşteptat vaccin anti-Covid

EMA avertizează: Sindromul Guillain-Barré a fost menționat ca efect al vaccinului anti-Covid AstraZeneca

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase