Home » D:News » România a cerut ajutor internațional pentru Tocilizumab și concentratoare de oxigen

România a cerut ajutor internațional pentru Tocilizumab și concentratoare de oxigen

România a cerut ajutor internațional pentru Tocilizumab și concentratoare de oxigen
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 11.10.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, o cerere de ajutor internațional pentru Tocilizumab și concentratoare de oxigen de 10 litri.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni decizia 84 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Prin această hotărâre se propune solicitarea de asistență internațională constând în produsele medicale, respectiv imunomodulatorul Tocilizumab și concentratoare de oxigen de 10 litri.

Stocuri limitate de Tocilizumab

„Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în produsele medicale imunomodulatorul Tocilizumabum și concentratoare de oxigen de 10l de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre). Transportul medicamentelor și echipamentelor puse la dispoziție prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale la solicitarea Departamentului”, se arată în hotărâre.

Spitalele se confruntă cu nevoia acută de asigurare a medicației necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19, în special a imunomodulatorului Tocilizumabum, se arată în motivarea solicitării.

Posibilitățile de livrare a acestui medicament de către furnizorul autorizat la nivelul României sunt limitate, ținând cont de situația stocurilor la nivel global a imunomodulatorului Tocilizumabum.

De asemenea, numărul concentratoarelor de oxigen existent la nivelul unităților sanitare necesare în asigurarea aportului de oxigen pentru pacienții cu forme severe și critice de COVID-19 este insuficient.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase