Home » D:News » Mașini rare, scoase la licitație în București. Printre acestea, un Corvette C5 în ediție limitată

Mașini rare, scoase la licitație în București. Printre acestea, un Corvette C5 în ediție limitată

Publicat: 31.10.2021
Mașini rare, scoase la licitație în București. Printre acestea, un Corvette C5 în ediție limitată
Corvette C5, 2003, ediție aniversară 50 de ani de Corvette. Sursa foto: Artmark

Șase mașini rare, modele istorice provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții, sunt scoase la licitație în București. Se remarcă fosta mașină de protocol a Ambasadei Chinei la Bruxelles, utilizată de ambasadori în deplasările oficiale.

La începutul lui noiembrie, casa de licitații A10 by Artmark scoate la vânzare, la prețuri de pornire în licitație de câteva mii de euro, 6 mașini rare, modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții, în cadrul evenimentului deja tradițional al „Licitației de Eleganță”.

Se remarcă fosta mașină de protocol a Ambasadei Chinei la Bruxelles, utilizată de ambasadori în deplasările oficiale. Este vorba de modelul exclusivist Cadillac Fleetwood Long, din 1979, unul dintre cele mai scumpe modele produse în epocă. Piesa de colecție are un preț de pornire, în licitație, de doar 5.000 de euro și deține atestatul de vehicul istoric.

Mașinile de colecție pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviță

Apoi, unul dintre cele mai cunoscute mașini istorice sport, celebre din competiții și filme artistice, un exemplar bine întreținut de Ford Thunderbird, având un preț de pornire de 11.000 de euro – „bijuteria” albastră, fabricată în 1964, reprezinta în epocă una dintre expresiile luxului și vitezei, singurul model al acestei generații care avea cuvândul „Thunderbird” înscris cromat de-a latul capotei.

Considerată Mașina sport a Americii, Corvette C5, fabricată în 2003, ediția limitată aniversară de 50 de ani de la apariția modelului sport Corvette, este de asemenea prezentă în licitație și pleacă de la un preț de pornire de 10.000 de euro.

La licitația din 11 noiembrie, ce se va desfășura doar pe platforma online, vor fi scoase la licitație pentru prețul de pornire de 9.000 de euro, fiecare, și un model Ford Mustang din 1966, piesa de colecție Jaguar XJ40 Daimler din 1999, considerată cea mai sigură mașină din Marea Britanie, precum și un Mercedes SL380 decapotabil, din 1982, care are prețul de pornire de 8.000 de euro.

Mașinile de colecție pot fi văzute la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00, putând fi și testate cu o programare prealabilă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase