Home » D:News » Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla, actualizat pentru evitarea coliziunilor cu vehicule de urgență

Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla, actualizat pentru evitarea coliziunilor cu vehicule de urgență

Publicat: 29.09.2021
Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla, actualizat pentru evitarea coliziunilor cu vehicule de urgență
Sursa foto: Shutterstock

Sistemul de autopilot al mașinilor Tesla ar putea avea o problemă care a culminat recent cu o investigație a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA.

Mașinile dezvoltate de Tesla par să se tot lovească de vehicule de urgență staționare în timp ce sistemul de autopilot este activat. Potrivit autorităților, mașinile Tesla au produs cel puțin 11 accidente din ianuarie 2018, rezultând în 17 răniți și un mort.

Compania de mașini electrice este cel puțin conștientă de problemă. Potrivit unui manual al utilizatorului publicat recent, Tesla a făcut câteva schimbări prin intermediul unei actualizări a software-ului astfel încât să prevină viitoare coliziuni cu vehicule de urgență, cel puțin pe timpul nopții.

Ce se întâmplă dacă mașinile Tesla detectează lumini de la un vehicul de urgență?

„Dacă mașinile Tesla Model3 sau ModelY detectează lumini de la un vehicul de urgență atunci când folosește sistemul Autosteer pe timpul nopții pe un drum de mare viteză, viteza de deplasare este redusă automat, iar ecranul tactil va afișa un mesaj care informează în privința reducerii de viteză”, arată manualul.

„Veți auzi, de asemenea, un clopoțel și veți observa o notificare ce vă informează să vă așezați mâinile pe volan. Atunci când detectările de lumină se finalizează sau nu mai apar, sistemul Autopilot își reia viteza de deplasare”, adăuga manualul utilizatorului Tesla.

Actualizarea sistemului Autopilot, un pas în direcția cea bună

Deși documentul nu a fost confirmat încă de o sursă oficială, o filmare publicată recent pe platforma Reddit pare să arată schimbările în funcțiune. O căsuță mică cu text notifică șoferul că „viteza Autopilot” a fost „limitată pentru vehicule de urgență”.

Cu toate acestea, vehiculul de poliție parcat nu a apărut în vizualizarea șoselei. De asemenea, nu este clar de ce această funcție este activate doar pe timpul nopții. Totuși, actualizarea este un pas în direcția cea bună, scrie Futurism.

Orice ajutor contează, în special atunci când vine vorba de siguranța tuturor șoferilor, nu doar a celor din mașinile Tesla.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sistemul autopilot al unei mașini Tesla a confundat Luna de pe cer cu un semafor

Șofer prins în timp ce dormea la volanul unei Tesla, care se deplasa cu peste 128 km/h

O mașină Tesla Model S, setată pe Autopilot, a intrat într-o mașină de poliție parcată pe banda de urgență

Noul prototip Tesla poate merge cu 320 km pe oră și are un spoiler retractabil

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase