Home » D:News » OMS a cerut date suplimentare de la Merck despre medicamentul său împotriva COVID-19

OMS a cerut date suplimentare de la Merck despre medicamentul său împotriva COVID-19

Publicat: 02.11.2021
OMS a cerut date suplimentare de la Merck despre medicamentul său împotriva COVID-19
Sursa foto: Profimedia

Organizația Mondială a Sănătății cere date suplimentare de la Merck despre medicamentul experimental anti-COVID și speră să emită în următoarele săptămâni îndrumări cu privire la utilizarea acestuia în cazurile ușoare și moderate.

„Este un medicament pe care îl evaluăm și ne-am întâlnit vineri cu reprezentanții Merck pentru a discuta despre datele din studiile lor clinice actuale aflate în curs de desfășurare în alte țări”, a declarat expertul OMS Maria van Kerkhove la o conferință de presă, conform Reuters.

„Așadar, sperăm să avem vești bune în acest sens în următoarele săptămâni”, a spus Maria van Kerkhove.

Pastila de la Merck reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces

Pe de altă parte, Mariangela Simao, director adjunct al OMS, a declarat că organizația speră să ajungă la o decizie privind o posibilă includere pe lista de urgență a vaccinului Covaxin de la Bharat Biotech la o ședință din 3 noiembrie, după ce a cerut companiei indiene mai multe date clinice.

Compania Merck a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-COVID-19. Potrivit unui studiu clinic, pastila reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii infectați.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase