Home » D:News » Adulții se luptă să respecte regulile pe care le stabilesc chiar pentru copiii lor

Adulții se luptă să respecte regulile pe care le stabilesc chiar pentru copiii lor

Adulții se luptă să respecte regulile pe care le stabilesc chiar pentru copiii lor
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.11.2021

61% dintre părinți au dificultăți în a fi modele pentru copiii lor și, uneori, nu respectă regulile pe care ei înșiși le stabilesc pentru cei mici, a stabilit un sondaj global comandat de Kaspersky.

Noul sondaj explorează rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie, precum și efectul comportamentului părinților asupra copiilor și invers.

Rezultatele dezvăluie că, pentru 61% dintre părinți, este greu să fie modele pentru copiii lor. Uneori, părinții nu respectă regulile pe care ei înșiși le stabilesc pentru cei mici. În același timp, mai mult de jumătate dintre părinți (54%) încearcă să stabilească obiceiuri și reguli digitale sănătoase pentru toți membrii familiei.

Copiii tind să copieze comportamentul și obiceiurile adulților

Specialiștii atrag atenția că de la o vârstă fragedă, copiii tind să copieze comportamentul și obiceiurile adulților în toate domeniile vieții, inclusiv atitudinile față de dispozitivele digitale. În plus, mulți copii primesc primul dispozitiv foarte devreme – conform aceluiași studiu – respectiv 68% dintre copii primesc dispozitive electronice înainte de vârstă de nouă ani. Având în vedere acest lucru, părinții trebuie să fie modele în utilizarea tehnologiei, dacă doresc să pună obiceiurile digitale ale copiilor pe baze sănătoase, încă din copilărie.

În unele scenarii, respondenții consideră că anumite comportamente sunt acceptabile pentru ei înșiși, dar nu și pentru copiii lor. De exemplu, 37% dintre adulți cred că este normal să distribuie fotografii cu membrii familiei pe rețelele sociale, dar mai puțin de un sfert (24%) dintre părinți consideră că acest lucru este acceptabil pentru copiii lor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase