Home » D:News » Așteptări depășite pentru Pfizer. Câte vaccinuri va vinde compania farmaceutică în 2022

Așteptări depășite pentru Pfizer. Câte vaccinuri va vinde compania farmaceutică în 2022

Publicat: 04.11.2021
Așteptări depășite pentru Pfizer. Câte vaccinuri va vinde compania farmaceutică în 2022
Sursa foto: Shutterstock

Pfizer a anunţat marţi că se aşteaptă să vândă în acest an vaccinuri de 36 de miliarde de dolari. Pentru 2022, compania se aşteptă să obţină 29 miliarde de dolari din vânzarea vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech.

Pfizer, care împarte profitul brut pentru vaccin cu BioNTech, şi-a crescut estimarea veniturilor obţinute din vaccin. Potrivit estimărilor, vaccinul va reprezenta până la 44% din vânzările companiei în acest an, relatează Reuters.

Vânzările de vaccin, numit Comirnaty, le-au depăşit cu mult pe cele ale rivalilor Moderna şi Johnson & Johnson, care se confruntă cu probleme de producţie şi rapoarte privind posibile efecte adverse rare.

Pfizer este pe cale să livreze 2,3 miliarde de doze de vaccin din cele aproximativ 3 miliarde pe care intenţionează să le producă anul acesta.

Veniturile pe termen lung rămân necunoscute

„Veniturile pe termen lung pe care le pot genera de la Comirnaty rămân necunoscute şi vor fi determinate parţial de modul în care evoluează pandemia, precum şi de dinamica competitivă pe acea piaţă”, a spus analistul Mizuho Vamil Divan, citat de Reuters.

Acţiunile Pfizer au crescut cu 2,7% după seria de anunţuri a companiei. Serul Pfizer împotriva COVID-19 a fost primul vaccin care a primit autorizaţia în SUA şi Europa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase