Home » D:News » Arafat exclude carantina totală. Afirmă că o parte din cei care mor vaccinați, probabil să fie vaccinați doar pe hârtie

Arafat exclude carantina totală. Afirmă că o parte din cei care mor vaccinați, probabil să fie vaccinați doar pe hârtie

Arafat exclude carantina totală. Afirmă că o parte din cei care mor vaccinați, probabil să fie vaccinați doar pe hârtie
Publicat: 30.10.2021

Nu s-a luat în discuție o carantină totală, spune secretarul de stat Raed Arafat. Există acum reguli „destul de serioase dacă sunt aplicate”, care, chiar dacă nu sunt pe placul tuturor, pot reduce numărul de infecții: „e măsura aleasă în fața unei măsuri radicale”.

Carantinarea totală, în care să fie închisă toată economia, nu s-a luat în discuție, a declarat, vineri, Arafat.

„S-a preferat crearea unor posibilități de a permite unele activități persoanelor protejate, pentru care riscul să facă o formă gravă a bolii și să transmită virusul este mai mic. Asta e măsura aleasă în fața unei măsuri radicale, naționale, în care toată lumea să stea acasă. Cel puțin la acest moment vedem cum creșterea este încetinită”, afirmă șeful DSU.

„Pentru asta când ieri un anumit lanț de magazine a venit cu anunțul că toată lumea intră imediat s-a trimis control ca să înțeleagă toată lumea că nu ne jucăm, dacă s-a stabilit o regulă, se respectă. Regulile astea nu sunt plăcute pentru toți, dar sunt necesare, temporar, pentru a trece peste situația în care suntem. Faptul că unii acum fac eforturi și merg la vaccinare este o valoare adăugată la tot ce se întâmplă, pentru ca acest efort comun să ducă în final la un rezultat, să nu mai trebuiască să luăm măsuri drastice”, adaugă Arafat.

Șeful DSU a susținut că numărul cazurilor nu va putea fi limitat la zero, nicio țară nu a reușit acest lucru, dar s-a reușit reducerea impactului pe sectorul sanitar: „înseamnă că poți conviețui cu acest virus dacă nu apar alte tulpini care să reziste la vaccin”.

Deputatul PSD Alexandru Rafila spunea, tot vineri, despre o eventuală carantină națională, că prin aceasta se poate controla evoluția pandemiei și putem să avem mai puține victime sau avem posibilitatea să tergiversăm și să luăam mereu „jumătăți de măsură”.

Arafat: E probabil ca o parte din cei care mor vaccinați să fie vaccinați doar pe hârtie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a spus, vineri, că aproape fiecare medic își pune întrebarea dacă cei care mor vaccinați nu sunt, de fapt, persoane care și-au cumpărat un certificat verde, iar vaccinarea este doar pe hârtie.

Întrebat dacă există posibilitatea ca persoanele care mor de COVID-19, deși sunt vaccinate, să fie, de fapt, fals-vaccinate, dr. Raed Arafat a spus că este o întrebare pe care și-o pun toți medicii.

„E o întrebare pe care toți ne-o punem, dacă toți vaccinații care decedează sunt într-adevăr vaccinați. Ne punem întrebarea dacă nu e unul – doi care totuși nu sunt. Știm că a fost un caz la Sibiu în care un tânăr a decedat, dar înainte să decedeze cu 2 – 3 zile înainte a zis medicului care îl tratează că certificatul lui nu este real. Noi știm de acest caz concret. Celelalte cazuri e foarte greu să le știi., pentru că în momentul în care ești bolnav, deja ai anticorpi. Indiferent cum, ești bolnav și deja e foarte greu să știm dacă ești vaccinat”, a spus dr. Arafat.

Arafat afirmă că sunt persoane care, într-adevăr, au spus că sunt vaccinate și nu erau. „E foarte probabil că o parte din cei ziși vaccinați să fie, de fapt, doar pe hârtie. E foarte posibil acest lucru. Nu neagă nimeni. Nu putem nega”, a mai spus Arafat, citat de Mediafax.

În cazul tânărului de la Sibiu, care a murit de COVID-19 dar i-a spus medicului că este fals-vaccinat, s-a deschis un dosar penal, iar verificările se fac de către procurori.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase