Home » D:News » Câte dintre cazurile de cancer de sân din România sunt descoperite târziu

Câte dintre cazurile de cancer de sân din România sunt descoperite târziu

Publicat: 05.11.2021
Câte dintre cazurile de cancer de sân din România sunt descoperite târziu
Sursa foto: Shutterstock

Peste 73% dintre cazurile de cancer de sân din România sunt diagnosticate în stadiile 2 și 3, potrivit unei cercetări făcute de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Statistica realizată de membrii COPAC România arată că 73,4% dintre persoanele cu cancer de sân sunt diagnosticate în stadiile 2 și 3 ale bolii, 4,4% sunt diagnosticate în stadiul 4, 18,6% în stadiul 1 și doar 3,5% în stadiul 0.

20,7% dintre persoanele chestionate au spus că în 2020 și 2021 nu au fost la control de teama pandemiei. În plus, 40% din persoane au fost nevoite să plătească din buzunar investigațiile necesare pentru diagnostic.

La cercetarea online au răspuns aproximativ 140 de persoane, anunță reprezentanții COPAC.

România, pe ultimul loc în UE în materie de screening pentru cancerul de sân

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, în anul 2020 cancerul de sân a reprezentat a treia cea mai întâlnită formă de cancer în România, cu peste 12.000 de cazuri noi.

De asemenea, cel mai nou sondaj Eurostat arată că România rămâne pe ultimul loc în UE în materie de screening pentru cancerul de sân.

În plus, în România, ratele de supraviețuire la cinci ani după tratarea unor forme de cancer sunt mult sub mediile UE.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase