Home » D:News » Orașul New York își ia adio de la unul dintre cele mai emblematice produse ale sale

Orașul New York își ia adio de la unul dintre cele mai emblematice produse ale sale

Orașul New York își ia adio de la unul dintre cele mai emblematice produse ale sale
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.11.2021

Orașul New York trebuie să spună adio unuia dintre cele mai emblematice produse ale sale. Este vorba despre felia de pizza de 1 dolar, mai exact de doar 99 de cenți.

Oferta, care încânta vizitatorii și locuitorii orașului New York la orice oră din zi și din noapte, nu mai este sustenabilă pentru comercianți din cauza creșterii generale a prețurilor, care nu a scutit sectorul alimentar.

Prețul actual este de cel puțin un dolar și 50 de cenți, scrie ANSA.

„Inflația afectează fiecare ingredient”

„Inflația afectează fiecare ingredient, tot ceea ce folosim. Făina, brânza, roșiile, mănușile, hârtia, farfuriile, șervețelele. Totul. Potrivit unui sondaj al Pizza Industry Council realizat de National Restaurant Association, 97% dintre restaurante sau chioșcuri au fost afectate de lipsa alimentelor și băuturilor și de întârzierile în lanțul de aprovizionare”, a spus Oren Halali, co-fondator al 2 Bros.

Felia de pizza de 99 de cenți din New York a depășit chiar și faima hamburgerului de 1 dolar al lanțurilor de fast-food. Potrivit numeroșilor consumatori de pizza, e greu să ai pretenții mari atunci când cumperi un hamburger cu un dolar, în timp ce pizza este întotdeauna bună.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase