Home » D:News » Acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari, vândute de Elon Musk după un sondaj pe Twitter

Acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari, vândute de Elon Musk după un sondaj pe Twitter

Acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari, vândute de Elon Musk după un sondaj pe Twitter
Credit foto: Tesla
Publicat: 12.11.2021

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a vândut acțiuni în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari, a anunțat miliardarul la doar câteva zile după ce a chestionat utilizatorii Twitter cu privire la vânzarea a 10% din participația sa, relatează Reuters.

Cele 4,5 milioane de acțiuni echivalează cu aproximativ 3% din totalul acțiunilor pe care Musk le deține la producătorul de vehicule electrice, care reprezintă cea mai mare parte a averii sale estimate la 281,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, citat de Mediafax.

Sâmbătă, Musk a chestionat utilizatorii Twitter cu privire la vânzarea a 10% din participația sa, contribuind la scăderea prețului acțiunilor Tesla după ce majoritatea celor de pe Twitter au spus că sunt de acord cu vânzarea.

Acțiunile au scăzut cu 12% marți, într-o evoluție care a pus în pericol poziția companiei în clubul celor 1.000 de miliarde de dolari, dar au recuperat 4,3% miercuri.

Compania pe acțiuni Tesla a crescut cu peste 51% în acest an

Musk mai are peste 20 de milioane de opțiuni pe acțiuni care urmează să expire în luna august a anului viitor.

Tesla a crescut acum cu peste 51% în 2021, în mare parte datorită unui raliu din octombrie care a fost alimentat de un acord de vânzare a 100.000 de vehicule către compania de închirieri auto Hertz.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase