Home » D:News » Primul test de sarcină pe bază de salivă din lume, lansat de un start-up israelian

Primul test de sarcină pe bază de salivă din lume, lansat de un start-up israelian

Publicat: 16.11.2021
Primul test de sarcină pe bază de salivă din lume, lansat de un start-up israelian
Sursa foto: Shutterstock

Salignostics, un start-up medical cu sediul la Ierusalim, intenționează să vândă primul și singurul kit de test de sarcină rapid pe bază de salivă din lume, a declarat compania.

Vânzările SaliStick urmează să înceapă la începutul anului viitor, citată de Jerusalem Post.

Salignostics a finalizat cu succes teste clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât și neînsărcinate, și a finalizat mii de teste analitice.

Pornind de la aceleași principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov – kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID – Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă și oferă rate de detectare dovedite și precise pentru sarcina timpurie.

Piața globală a testelor de sarcină, estimată la peste 2 miliarde de dolari

Piața globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile intervievate ar opta pentru un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiționale de detectare a sarcinii.

Kitul de testare a antigenului salivar COVID al Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi comercializat în întreaga Europă și este singurul test rapid de testare a antigenului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Național de Sănătate din SUA. Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de kituri în Europa și Africa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase