Home » D:News » Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României

Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României

Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.11.2021

A 21-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun are loc în acest an la Muzeul Național de Artă al României, a anunțat Ministerul Culturii.

Festivalul Brazilor de Crăciun este realizat de Organizația Salvați Copiii în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, unde vor fi expuși spre licitare brazii realizați de cei 24 de artiști și designeri.

Seara de Gală a festivalului va avea loc în 9 decembrie 2021, la Muzeul Național de Artă al României, când vor fi licitați cei mai frumoși brazi de Crăciun.

„Scopul licitației este cel de restabilire a accesului nediscriminatoriu la educație și la servicii medicale de calitate pentru copiii vulnerabili, prin dotarea secțiilor de pediatrie și a maternităților din țară cu aparatură medicală vitală. Acordul mai prevede ca, pe parcursul anului viitor, copiii defavorizați să poată participa la o serie de ateliere și activități educative organizate în cadrul Muzeului Național de Artă al României”, au transmis reprezentanții Ministerului Culturii.

„Instituțiile de cultură trebuie să se implice la toate nivelurile societății”

Vernisajul expoziției Brazilor de Crăciun are loc marți, de la ora 11.00, la Muzeul Național de Artă al României – Sufrageria Regală.

„Instituțiile de cultură trebuie să își deschidă porțile tot mai des pentru astfel de inițiative, să vină în întâmpinarea publicului, indiferent de vârsta lui și să se implice la toate nivelurile societății. Festivalul Brazilor de Crăciun, la Muzeul Național de Artă al României, are pe lângă latura caritabilă și pe cea de integrare culturală. Copiii trebuie să vină în muzee ca să învețe, iar rolul nostru este să îi ajutăm să își deschidă aripile și să poată ajunge acolo unde ei visează. Educația prin cultură este o modalitate în plus de a ne asigura că viitorul copiilor noștri este cel pe care ni-l dorim”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

De-a lungul celor 20 de ediții de până acum, au fost colectate fonduri totale de 6.517.800 euro, iar 112.285 de copii proveniți din mediii sociale precare au fost reintegrați socio-educațional.

Designerii și artiștii care au creat brazi unici, pentru această ediție, sunt: Omid Ghannadi, Adela Pârvu, cu sprijinul PPG România, Adina Buzatu, Doina Levintza, Smiley și Hahaha Production, Teodor Graur, Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, Gheorghe Fikl, Obie Platon, Ana Bănică, Hamid Nicola Katrib, Smaranda Almășan, Irina Dragomir, Daniel Codrescu, Ana Mohonea și Maria Mohonea – Architectural Christmas, Anca Fetcu Lupu, Felicia Simion, cu sprijinul Mara Mura, Laura Hîncu, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Irina Totoianu, cu sprijinul Libris.ro și Octav Roman, Creativ Interior.

Acestora li se vor alătura bradul realizat de elevii Școlii Gimnaziale Step by Step & Dhaniel Nora și bradul Salvați Copiii, realizat de Ștefania Mircea și o parte dintre copiii din programele Salvați Copiii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase