Home » D:News » Venezuela a stabilit recordul pentru cea mai mare orchestră din lume

Venezuela a stabilit recordul pentru cea mai mare orchestră din lume

Venezuela a stabilit recordul pentru cea mai mare orchestră din lume
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.11.2021

Sistemul naţional de Orchestre şi Coruri de tineret şi copii din Venezuela – cunoscut sub numele de „El Sistema” – a stabilit un nou record pentru cea mai mare orchestră din lume, cu 8.573 de muzicieni care cântă împreună, a anunțat guvernul țării.

Ministrul venezuelean al Informațiilor, Freddy Nanez, și ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuțiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.

Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recordul anterior era deținut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

O rețea de 180 de orchestre

Condițiile cer ca muzicienii să cânte simultan, fără ca oamenii să facă schimb de instrumente sau să-și împrumute instrumentele altora.

Guinness nu a răspuns deocamdată solicitărilor.

„El Sistema” numără aproximativ 350.000 de copii și tineri printre rândurile sale, care cântă într-o rețea de 180 de orchestre.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase