Home » D:News » Credincioșii mai pot să meargă la biserică în Grecia doar dacă dovedesc că nu au COVID-19

Credincioșii mai pot să meargă la biserică în Grecia doar dacă dovedesc că nu au COVID-19

Credincioșii mai pot să meargă la biserică în Grecia doar dacă dovedesc că nu au COVID-19
Sursa foto: Profimedia

Grecia a introdus noi restricţii pentru a limita răspândirea infectării cu SARS-CoV-2, iar noile reguli îi vizează şi pe credincioşi. Astfel, oamenii au voie să participe la slujbe doar dacă prezintă un test negativ pentru COVID-19.

Conform noilor restricţii, persoanele nevaccinate nu mai au voie la restaurante, cinema, muzee sau săli de sport, chiar dacă au dovadă test PCR negativ, conform Reuters.

Duminică a fost prima zi în care regulile s-au aplicat şi pentru biserici. Enoriaşii trebuie să aibă un test negativ al cărui cost îl suportă din propriul buzunar.

„Asta este pentru a ne proteja pe noi, dar şi pe ceilalţi”

„Asta este pentru a ne proteja pe noi, dar şi pe ceilalţi. Poate fi puţin dificil, dar vom continua astfel. Suntem obligaţi să ne conformăm”, spune preotul Christos, de la Biserica Ayios Spiridon din oraşul-port Pireu.

Din cauza noilor restricţii, mai puţini greci merg la biserică. Grecia se confruntă cu o creştere a numărului de infectări în noiembrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult