Home » D:News » Barbados a ieșit de sub tutela Marii Britanii și a devenit republică

Barbados a ieșit de sub tutela Marii Britanii și a devenit republică

Barbados a ieșit de sub tutela Marii Britanii și a devenit republică
Credit foto: Hepta
Publicat: 01.12.2021

Barbados a devenit marți o nouă republică, cu primul președinte, rupând ultimele legături coloniale rămase, la aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave engleze pe insula din Caraibe.

La miezul nopții, noua republică s-a născut în uralele oamenilor care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul național al Barbadosului a fost interpretat într-o Piață a Eroilor plină de oameni, potrivit Reuters.

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a stat în picioare, sumbru, în timp ce steagul regal al reginei Elisabeta a fost coborât și a fost declarat noul Barbados.

Sfârșitul colonialismului în Barbados

„Noi, poporul, trebuie să dăm Republicii Barbados spiritul și substanța sa”, a declarat președintele Sandra Mason, primul președinte al insulei. „Noi trebuie să-i modelăm viitorul. Noi suntem păstrătorii națiunii noastre. Noi, poporul, suntem Barbados”.

După o demonstrație de dans și muzică locale, completată de discursuri de celebrare a sfârșitului colonialismului, cântăreața Rihanna a fost declarată erou național de către prim-ministrul Mia Mottley, liderul mișcării republicane din Barbados.

Nașterea republicii, la 55 de ani de când Barbados și-a declarat independența, ar putea fi un îndemn și pentru alte foste colonii de a rupe legăturile cu monarhia britanică.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase