Home » D:News » Pantone a dezvăluit culoarea anului 2022

Pantone a dezvăluit culoarea anului 2022

Pantone a dezvăluit culoarea anului 2022
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.12.2021

Autoritatea globală în materie de culori Pantone a decis care este culoarea anului 2022: Very Peri, o nuanță care combină liniștea albastrului cu o infuzie de roșu. Este pentru prima dată când compania a fabricat o culoare în loc de a o căuta în arhiva sa.

„Este literalmente cea mai fericită și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru. Din cauza acelui subton roșu, introduce un sentiment de noutate care dă putere, iar noutatea este ceea ce căutăm”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, în cadrul unei videoconferințe, scrie CNN.

Culoarea simbolizează viitorul”, adaugă Eiseman. „(Ea) are acea atitudine veselă și plină de bucurie despre care vorbim, acea încredere lipsită de griji și spirit creativ.”

Pantone încearcă să interpreteze spiritul momentului prin prisma teoriei culorilor

În fiecare an, Pantone încearcă să interpreteze spiritul momentului prin prisma teoriei culorilor – căutând indicii în lumea modei, a designului și a interioarelor.

Și nu este străin de a face alegeri neconvenționale: În 2016, compania a ales un gradient format din două nuanțe, Rose Quartz și Serenity, pentru a reflecta un an definit de schimbarea politicii de gen. În 2020, nu una, ci două culori – Ultimate Gray și Illuminating (un galben vibrant) – au fost selectate pentru a surprinde atât rezistența, cât și optimismul manifestat în primul an al pandemiei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase