Home » D:News » Comportamentul ciudat al balenelor. O balenă gri cere să fie scărpinată de o familie

Comportamentul ciudat al balenelor. O balenă gri cere să fie scărpinată de o familie

Comportamentul ciudat al balenelor. O balenă gri cere să fie scărpinată de o familie
Sursa foto: Instagram
Publicat: 14.12.2021

Încă mai avem multe de învăţat despre comportamentul balenelor, dar e cert că şi ele sunt uneori curioase în ceea ce ne priveşte.

O familie aflată într-o excursie în Laguna Ojo de Liebre din Baja California Sur (Mexic) a avut parte de o întâlnire unică cu o balenă gri.

Aceasta îşi arată fanoanele (lamele cornoase – echivalentul dinţilor la delfini) şi rânjeşte către noii săi prieteni. Oamenii o scarpină cu delicateţe şi se bucură de prezenţa mamiferului, un exemplar rar şi protejat, potrivit Mediafax.

„Această balenă gri tot revine la barca noastră şi cere să o scărpinăm”

Această balenă gri tot revine la barca noastră şi cere să o scărpinăm, arâtându-şi şi fanoanele”, se arată în descrierea filmuleţului, postat pe Instagram şi apreciat de peste 35.500 de internauţi.

Balena gri este protejată de lege. În secolele XIX-XX, aceste mamifere erau vânate şi ucise la scară industrială. Prin urmare, guvernul mexican a declarat laguna Ojo de Liebre ca zonă protejată, unde acestea se pot reproduce şi trăi liniştite.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase