Home » Natură » O balenă cu cocoașă, eșuată pe o plajă din New York, prezenta leziuni cauzate de om

O balenă cu cocoașă, eșuată pe o plajă din New York, prezenta leziuni cauzate de om

O balenă cu cocoașă, eșuată pe o plajă din New York, prezenta leziuni cauzate de om
Credit foto: Atlantic Marine Conservation Society (AMSEAS)
Publicat: 30.09.2021

O balenă moartă care a eșuat recent pe o plajă din Staten Island, New York, prezenta urme de leziuni cauzate de om care ar fi contribuit la moartea sa, au descoperit experții.

La data de 17 septembrie, balena cu cocoașă (Megaptera novaeangliae) a fost văzută în timp ce plutei în apa de la malul plajei. La scurt timp, organizația nonprofit Atlantic Marine Conservation Society (AMSEAS) a fost chemată la fața locului.

Analizele cadavrului au dezvăluit răni grave și recente, au dezvăluit reprezentanții AMSEAS. Leziunile din jurul capului și gurii balenei semănau cu răni cauzate de echipamentul de pescuit, iar în intestinele balenei era blocată o bucată mare de metal, fapt ce afectase tractul digestiv al animalului, potrivit organizației.

În afara rănilor prezente, balena părea sănătoasă și bine-hrănită

După ce echipa AMSEAS și-a desfășurat cercetările, experții au subliniat că, în afară de rănile prezente, balena părea sănătoasă și bine-hrănită, având un stras gros de grăsime și un stomac plin.

„Cauza morții va fi stabilită după ce mostrele colectate vor fi analizate. Vom ști mai multe după ce primim rezultatele de laborator. Acest proces durează de obicei în jur de o lună sau mai mult”, a explicat Robert DiGiovanni, fondator al AMSEAS și om de știință, citat de Live Science.

Balenele au straturi consistente de grăsime sub piele

Având în vedere că balenele au straturi consistente de grăsime sub pielea lor, procesul de eliberare a gazelor în timpul descompunerii poate fi îngreunat. Cu toate acestea, gazele sunt eliberate prin orificiile naturale ale corpului, cum ar fi gura sau anusul, iar dacă este lăsată în pace balena se va dezumfla în cele din urmă ca un balon spart.

Între 2017 și 2020, specialiștii AMSEAS au răspuns la aproximativ 12 sau 14 incidente cu balene eșuate în fiecare an. „În unele cazuri am avut chiar și patru balene eșuate într-o perioadă de 30 de zile”, a spus DiGiovanni.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un pescar a fost aproape înghițit de viu de o balenă cu cocoașă. „Până aici mi-a fost, o să mor”

Lupta feroce dintre o balenă albastră și 70 de orci a lăsat un grup de turiști în lacrimi și fără cuvinte

Lupta dintre o balenă cu cocoașă și 15 orci, surprinsă în premieră

O balenă dintr-o specie complet nouă, găsită eșuată pe o plajă din Florida

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase