Home » D:News » Premieră națională. Prima linie de tramvai construită după 1990 pe un amplasament nou

Premieră națională. Prima linie de tramvai construită după 1990 pe un amplasament nou

Publicat: 15.12.2021
Premieră națională. Prima linie de tramvai construită după 1990 pe un amplasament nou
Foto: Mircea X/ Unsplash

Premieră națională la Oradea. În oraș a fost construită prima linie de tramvai după 1990 pe un amplasament nou. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene.

Prima linie de tramvai construită pe un traseu nou creat în România, după 1990, va fi inaugurată miercuri, la Oradea.

Investiția a fost realizată cu fonduri europene în valoare de 11,6 milioane de euro.

Premieră pentru o linie de tramvai din România

„Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Au fost lucrări de montare a liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor și tot ce a fost nevoie pentru ca linia de tramvai să poată fi dată, de mâine, în folosință. În următoarele zile mai rămân de montat panourile de informare pentru cetățeni, cu minutele în care ajung tramvaiele în stații”, a declarat primarul orașului Oradea, Florin Birta.

Noua linie de tramvai are o lungime de 3,8 kilometri. Pe lângă linii, fire de contact și stâlpi, au fost montate gazon cu sistem de irigații, instalații de semaforizare și adăposturi în stațiile de tramvai.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase