Home » D:News » Agenția Europeană a Medicamentului dă liber la folosirea pastilei Pfizer anti-Covid

Agenția Europeană a Medicamentului dă liber la folosirea pastilei Pfizer anti-Covid

Agenția Europeană a Medicamentului dă liber la folosirea pastilei Pfizer anti-Covid
Foto: Shutterstock
Publicat: 21.12.2021

Țările Uniunii Europene pot folosi Paxlovid, pastila anti-Covid a Pfizer, chiar dacă nu a fost terminată evaluarea completă a medicamentului în vederea autorizării.

Pacienții care riscă forme severe ale infecției ar trebui să înceapă tratamentul cu Paxlovid cât mai curând posibil după diagnosticare sau în termen de 5 zile de la debutul simptomelor, dar nu când au nevoie de oxigen suplimentar, a precizat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) într-un comunicat citat de Reuters.

Confruntată cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, autoritatea de reglementare a UE a luat măsuri similare cu pilula de la Merck în noiembrie.

Utilizarea pastilei Pfizer anti-Covid a avut o eficacitate de aproape 90%

A recomandat să fie administrată în termen de cinci zile de la apariția primelor simptome pentru a trata adulții care nu au nevoie de suport de oxigen și care riscă forme grave.

Datele publicate în această săptămână au arătat că pilula Pfizer a avut o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva Omicron, care se răspândește rapid.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase